Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pojednávanie s Vladimírom F. a spol. odročili na neurčito

Vladimír F.
Vladimír F.

BRATISLAVA - Pojednávanie v kauze nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia predsedníčka senátu Špeciálneho súdu v Pezinku dnes odročila na neurčito. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, Špeciálny súd postúpi spis Najvyššiemu súdu SR, ktorý rozhodne o viacerých námietkach obžalovaného Vladimíra F. V tejto kauze sú z podvodu a porušovania záväzných pravidiel hospodárskeho styku obžalovaní Vladimír F., Marián Š., František M. a Anna M.

Ako v piatok minulého týždňa vo svojej výpovedi pred senátom Špeciálneho súdu uviedol súdny znalec z oblasti ekonomiky Milan Mozolák, výnosy spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia počas činnosti týchto spoločností nepostačovali ani na krytie ich prevádzkových nákladov. Obe spoločnosti podľa súdneho znalca vykazovali každoročne od roku 1997 straty. "Výsledky hospodárenia spoločností dokazovali nereálnosť podnikateľských aktivít, ktoré spoločnosti vykonávali," uviedol Mozolák. Spoločnosti podľa neho neboli ziskové ani v jednej oblasti, v ktorej vykonávali činnosť. "Nezistil som žiadne podnikateľské zámery spoločností, ktoré by mali viesť k zlepšeniu ich hospodárskych výsledkov," povedal znalec. Na to, aby spoločnosti naďalej vykonávali svoju činnosť, by museli podľa neho prijímať viac nových vkladov od občanov. K 4. februáru 2002, keď sa zatvorili pobočky spoločnosti BMG Invest, bolo podľa neho splatných takmer 1 200 zmlúv v celkovej výške 76 mil. Sk.

Vladimír F., František M. a Marián Š. sú podľa obžaloby zodpovední za nevyplatenie vkladov klientov v objeme vyše 14 mld. Sk. V prípade Anny M. ide podľa obžaloby takmer o dve mld. Sk. Predsedu predstavenstva Horizont Slovakia Vladimíra F., podpredsedu predstavenstva Horizontu a konateľa BMG Invest Františka M. a člena predstavenstva Horizontu a konateľa BMG Mariána Š. obvinil vyšetrovateľ ešte 28. februára 2002. Členku predstavenstva Horizontu Slovakia Annu M. následne obvinil 4. júna 2002. Keďže prví traja z nich neboli v tom čase na území Slovenska, súd na nich vydal medzinárodný zatýkací rozkaz. Vladimír F. a Marián Š. boli zadržaní 1. marca 2002 v Chorvátsku a od vydania na Slovensko sú vo väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu