Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bezdomovec z Podbrezovej sexuálne zneužil tri školáčky

BANSKÁ BYSTRICA - Za sexuálne zneužitie troch školáčok vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 70-ročnému Jozefovi Špaldoňovi z Čadce trest odňatia slobody na dva a pol roka nepodmienečne.

Dôchodca Špaldoň, ktorý z Kysúc prišiel pracovať do Podbrezovej pri rozširovaní železiarní, je od roku 1993 bezdomovec. Podľa súdu od marca do júna 2004 v Podbrezovej, časť Štiavnička, Špaldoň hrozbami prinútil tri školáčky v jednej garáži pozerať pornonahrávky. Potom sa museli vyzliecť a bezdomovec ich ohmatával na intímnych miestach.

Špaldoňa, ktorého dievčatká volali Vráskavec, tvrdil, že je nevinný a "ani v myšlienkach by som to neurobil". Preto sa odvolal voči verdiktu Okresného súdu v Brezne, ktorý ho odsúdil na 2,5 roka za trestné činy ohrozovania mravnosti, vydierania, sexuálneho zneužívania a ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Jeho obhajca poukázal na nezrovnalosti vo výpovediach dievčat i ďalších svedkov. Zdôraznil, že pri dokazovaní vznikli viaceré pochybnosti. Podľa advokáta mal súd jeho klienta oslobodiť, pretože sa jednoznačne nepreukázalo "že sa skutok stal a že ho spáchal obžalovaný".

Krajský súd zo štyroch trestných činov jeden vypustil a trest potvrdil. Jeho rozhodnutie je právoplatné a sudca hneď nariadil aj výkon trestu. Špaldoň sa s predsedom senátu rozlúčil otázkou, "či často súdi nevinných".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu