Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Prípad sudkyne Sninskej neuzavreli

Sudkyňa Mária Sninská objavila minulý týždeň vo svojej kancelárii na Okresnom súde v Banskej Bystrici odpočúvacie zariadenie.
Sudkyňa Mária Sninská objavila minulý týždeň vo svojej kancelárii na Okresnom súde v Banskej Bystrici odpočúvacie zariadenie.

BRATISLAVA - Súdna rada SR zatiaľ neuzavrela prípad sudkyne Okresného súdu v Banskej Bystrici Miriam Sninskej a jej žiadosti o zabezpečenie ochrany svojej osoby. Sudkyňa objavila minulý týždeň vo svojej kancelárii na Okresnom súde v Banskej Bystrici odpočúvacie zariadenie.

Pred týždňom zdôraznila, že sa jej stávajú zvláštne veci, pre ktoré už šesťkrát žiadala o policajnú ochranu, podľa jej slov ju však nedostala. Predseda Súdnej rady Milan Karabín na tlačovej besede povedal, že nie je v kompetencii súdnej rady preskúmavať postup orgánov činných v trestnom konaní. Myslí si, že by sa ale vo vzťahu k sudcom pri žiadosti o poskytnutie ochrany malo postupovať rovnako ako pri ostatných ústavných činiteľoch, ktorým sa ochrana poskytuje. Súdna rada si vyžiada stanovisko Generálnej prokuratúry SR, ministerstva spravodlivosti, Úradu na ochranu ústavných činiteľov, ministerstva vnútra či predsedov Okresného a Krajského súdu.

Prednedávnom sa Sninská dostala do sporu s predsedom Krajského súdu v Banskej Bystrici Ľudovítom Bradáčom, ktorý podľa jej slov povedal, že ju zničí. Pripomenula tiež, že sa jej v minulosti počas pojednávania vyhrážal zabitím Tobiáš Loyka, ktorý je v súčasnosti obžalovaný pre objednanie si vraždy inej banskobystrickej právničky v súvislosti s konkurzom jeho firmy. Do jej domu sa viackrát vlámali, pred budovou súdu jej prednedávnom prepichli pneumatiky na aute. "Sledujú ma, netrpím paranojou," zdôraznila minulý týždeň Sninská. Odpočúvacie zariadenie mohlo byť podľa nej v jej kancelárii od vlaňajšieho decembra, pretože vtedy sa tam vraj počas jednej noci viackrát spustilo poplašné zariadenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu