Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Sudkyňa M. Sninská v kauze rašelina: Predseda súdu sa mi vyhrážal, že ma zničí!

Sudkyňa Miriam Sninská tvrdí, že sa jej predseda súdu vyhrážal.
Sudkyňa Miriam Sninská tvrdí, že sa jej predseda súdu vyhrážal.

BANSKÁ BYSTRICA - Na Krajskom súde v Banskej Bystrici to začína poriadne vrieť. Po sudcovi Ľubomírovi Gagovi a správkyni konkurzu Gabriele Matuškovej vystúpila s vážnym obvinením na adresu predsedu súdu aj sudkyňa Miriam Sninská. Tvrdí, že sa jej vyhrážal zničením a mal vynikajúce informácie o kauze rašelina.

"Vzhľadom na medializované informácie o postoji predsedu súdu ku kauze rašelina a jeho nezáujmu o ohrozených sudcov, sa moje pochybnosti a nedôvera voči predsedovi súdu zväčšujú. Som presvedčená, že sudca Gago a advokátka Matušková hovoria pravdu," povedala M. Sninská.

Podľa jej slov v roku 2000 predseda súdu vedel o námietke zaujatosti voči nej skôr, než prišla na súd. "V spise námietka nebola, doručili ju až neskôr od T. Loyku, ktorý bol v tom čase vo väzení v Žiline," uviedla M. Sninská.

"Odkiaľ o tom mohol predseda súdu vedieť už skôr, netuším. A je to pre mňa nepochopiteľné." M. Sninská však uviedla ešte závažnejšie skutočnosti - že sa jej mal Ľudovít Bradáč vyhrážať. "Po medializácii prípadu doktorky Matuškovej si ma predseda súdu zavolal a medzi štyrmi očami sa mi vyhrážal, že ma zničí, pokiaľ mu nedám pokoj. Uviedol, že mu nič nedokážem, naopak, že ma bude postihovať," povedala. Skutočnosť, že mala byť na zozname osôb, ktoré mali byť zlikvidované, jej nikto nepotvrdil.

"Loyka sa mi však vyhrážal likvidáciou už v roku 2002. Podala som trestné oznámenie, informovala vedenie súdu, ale nič sa neudialo," dodala M. Sninská. Predseda súdu Ľ. Bradáč povedal: "To už je vrchol, za takéto vyjadrenia asi podniknem trestnoprávne kroky."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu