Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Lipšic v neopréne: Mrzol mu úsmev na tvári!

D. Lipšicovi nebolo pri vstupe do ľadovej vody všetko jedno Zobraziť galériu (2)
D. Lipšicovi nebolo pri vstupe do ľadovej vody všetko jedno

SENEC - Na seneckých Slnečných jazerách zasahovali potápači! Chlapi v neoprénoch sa museli ponoriť do ľadovej vody a v niekoľkometrovej hĺbke preplávať stometrovú vzdialenosť. Našťastie nebolo treba nikoho zachraňovať, išlo totiž o cvičnú akciu.

Výcvik "Potápanie pod ľadom" si okrem vybraných hasičov, vojakov a policajtov vyskúšal aj minister vnútra Daniel Lipšic. Pri vonkajšej teplote štyri stupne pod nulou mu miestami mrzol úsmev na tvári. Spolu s ostatnými potápačmi sa pred samotným ponorom najprv posilnil pohárom horúceho čaju a potom sa už odobral na "miesto činu".

Natiahol na seba šedý neoprén a po pár minútach vliezol pod ľadovú vrstvu hrubú asi trinásť centimetrov v sprievode ďalšieho potápača. Ponory pod zamrznutú hladinu seneckého jazera sa totiž konali vždy vo dvojiciach, ktoré boli kvôli zaisteniu ich vzájomnej bezpečnosti prepojené vodiacim lanom.

Vliezť do ľadovej vody o teplote približne troch stupňov si určite vyžaduje aj dávku sebazaprenia. "Pred vstupom do vody som sa nijako zvlášť neotužoval, sme s chlapcami zvyknutí pracovať v sťažených podmienkach," uviedol jeden z hasičov.

Účelom výcviku bolo podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku Emila Moťovského preverenie fyzickej i psychickej pripravenosti príslušníkov daných zložiek.

Nuž, práca politika nie je vždy iba o vysedávaní v teplom kresle v parlamente. To, čo ministrovi Lipšicovi dnes dvíhalo adrenalín, je pre hasičov či policajtov každodenná rutina.



potápači senec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu