Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Žiline našli hrob zavraždeného Čecha

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obeť brutálnej vraždy objavili v utorok policajti v Žiline. Ide o českého podnikateľa nezvestného od roku 2007. Dnes zadržali a obvinili Miroslava (24) Kysuckého Nového Mesta, hrozí mu až 25-ročný trest.

V Česku z tejto vraždy vinia aj Petra, ktorý na Slovensku rozbiehal obchod s autami. Česká polícia požiadala slovenskú o pomoc. Pri vyšetrovaní napokon našli zakopanú mŕtvolu v Žiline.

Išlo o vraždu pre veľkú sumu peňazí, uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Peter si požičal od svojho krajana peniaze na podnikanie a dlh postupne splácal. Platiť sa mu však ďalej nechcelo, a tak sa dohodol s Miroslavom, že ho zavraždia.

Stretli sa v žilinskom autobazáre. Miroslav muža napadol kovovou tyčou, Peter ho strelil do hlavy. Keďže muž stále žil, Miroslav ho opakovane udieral do hlavy, kým nezomrel. Telo potom zakopali, až po rokoch ho našli a identifikovali policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Miroslava stíhajú vo vyšetrovacej väzbe, vo väzbe je aj obvinený Čech.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu