Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jurajovi Kukurovi bodli kolegovia dýku do chrbta: V SND ťa nechceme!

Juraj Kukura Zobraziť galériu (5)
Juraj Kukura

BRATISLAVA - Nie je to tak dávno, čo Juraj Kukura (70) oznámil, že sa po takmer 25 rokoch vráti na dosky Slovenského národného divadla. Zahrať si mal v hlavnej úlohe Richarda III a na jeho návrat sa podľa vlastných slov tešil i generálny riaditeľ SND. Celá situácia sa však nečakane zvrtla v hercov neprospech a verdikt je jasný. Žiadny návrat sa nekoná.

Dôvodom by mali byť nezhody v umeleckom súbore, ktorý sa proti hercovmu návratu postavil. „Ten projekt sa zrušil z toho dôvodu, že tam proste boli reakcie na môj príchod do národného divadla negatívne a tým pádom ja som sa rozhodol, že nebudem rušiť ten pokoj, ktorý tam je,“ vyjadril sa v rozhovore pre markizácky web, no mená kolegov, ktorí sa proti nemu postavili, neprezradil. Markíza o vyjadrenie poprosila aj riaditeľa činohry SND, Romana Poláka.

„Viac ako pred mesiacom sa uskutočnila interná schôdza umeleckého súboru, kde sa riešili interné problémy Činohry SND. O problémoch, ktoré riešime na interných schôdzach, nemám potrebu informovať širokú verejnosť, lebo sú interné a každý člen umeleckého súboru si môže slobodne povedať to, čo uzná za vhodné,“ znelo jeho stanovisko, z ktorého je badateľné, že za dusnou atmosférou zrejme naozaj stoja Kukurovi kolegovia. Toho celá situácia, ktorá vznikla okolo jeho vytúženého návratu mrzí.

„Ja som bol rád, že tam idem, že tam budem hrať takúto rolu po 24 rokoch... a keď ti to niekto nepraje, tak ja proste... Mňa to veľmi mrzí, ja som sa tam veľmi tešil, tešil som sa na kolegov tam,“  vyjadril sa s ľútosťou no podľa svojich slov stále dúfa, že s hercami, na ktorých sa tešil, sa stretne v divadle Aréna, ktoré vedie on sám. 

Viac o téme: SNDJuraj KukuraSlovenské národné divadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu