Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Zúfalí záchranári na stope tragédie: Opitý Pavol zmizol po párty, zachráni ho už len zázrak

záchranná akcia v Malej Fatre, hľadajú Pavla Zobraziť galériu (6)
záchranná akcia v Malej Fatre, hľadajú Pavla (Zdroj: Foto: polícia)

MALÁ FATRA - Horskí záchranári sú v plnej pohotovosti. Od nedele pátrajú po nezvestnom Pavlovi, ktorý v nedeľu v noci odišiel z chaty a doteraz sa nevrátil. Záchranárov zalarmovali vystrašení kamaráti, ktorí zistili, že Pavol odišiel bez vetrovky a kľúčov od auta.

Ešte v nedeľu nahlásili prostredníctvom tiesňovej linky 18 300 kamaráti nezvestnosť 36-ročného Pavla. Ako informujú horskí záchranári na svojej stránke, slovenský turista z neznámych príčin v nočných hodinách opustil Chatu pod Suchým v katastri obce Varín v žilinskom okrese. "Pátracej akcie sa v daný deň zúčastnilo približne 30 ľudí a 15 záchranárskych psov, ktorí prehľadali všetky chodníky a cesty zostupujúce z Chaty po Suchým do podhoria," potvrdilo operačné stredisko horských záchranárov. 

FOTO Zúfalí záchranári na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Odvtedy bolo každý deň do pátrania nasadených 30 záchranárov Horskej záchrannej služby a 13 služobných psov. Muži stále pokračujú v prehľadávaní širšieho okolia, všetkých chodníkov a zvážnic, po ktorých sa mohol nezvestný pohybovať. Naposledy muža videli v nedeľu večer, ako si mobilom svieti na cestu idúc od chaty. Záchranári požiadali o spoluprácu políciu, aby jeho mobil lokalizovala. Žiaľ, to sa nepodarilo, nakoľko je už nedostupný. Odkedy Pavol zmizol, mobilom sa s nikým nespojil a neodoslal ani žiadnu sms-ku.

FOTO Zúfalí záchranári na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: HZS)

"Polícia okamžite od prijatia oznámenia vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom vypátrania nezvestnej osoby, do ktorých sú nasadené všetky dostupné sily a prostriedky. Do pátrania po nezvestnej osobe je zapojená aj horská záchranná služba, záchranná brigáda hasičského a záchranného zboru  a dobrovoľníci," potvrdil hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

FOTO Zúfalí záchranári na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Pavol na chate s kamáratmi intenzívne popíjal. Podgurážený chatu opustil bez vetrovky a kľúčov od auta. Po tom, čo kamaráti došli na to, že nie je v chate, zalarmovali horských záchranárov a rozbehla sa veľká pátracia akcia. Ako sa nám podarilo zistiť, záchranársky pes stratil Pavlovu stopu na lávke, ktoré vedie ponad rieku Váh. Pátranie po mužovi je do týchto chvíľ neúspešné, záchranári stále pracujú.

FOTO Zúfalí záchranári na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Popis nezvestnej osoby

Pavol Pacík je vysoký 193 cm, má štíhlu postavu, krátke hnedé vlasy, sivo-modré oči, nosí okuliare. Naposledy mal oblečené modré rifle, čiernu mikinu a čierno-hnedé zimné topánky. 

Akékoľvek informácie k nezvestnému mužovi žiadame oznámte na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatnú telefónnu linku 158.

 

 

Viac o téme: ZáchranáriSlovákMalá FatraZáchranná akcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu