Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

ÚVK rieši 12 podnetov: Týkajú sa volebného moratória či kupovania hlasov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ústredná volebná komisia (ÚVK) sa na svojom zasadnutí, ktoré sa začalo o 8. hodine zaoberá 12 podnetmi. Potvrdila to jej zapisovateľka Eva Chmelová.

"Voliči vyjadrujú nespokojnosť s tým, ako sa rozhodlo v súvislosti s voličskými preukazmi. Tiež sú tu podnety vyjadrujúce nespokojnosť s porušením volebného moratória, ale aj upozornenia na možnosť kupovania hlasov," priblížila Chmelová s tým, že ÚVK k podnetom príjme uznesenie. Po zasadnutí by sa členovia ÚVK mali rozísť do terénu, budú kontrolovať volebné miestnosti.

Slováci si dnes volia nového prezidenta SR. Hlasovať môžu do 22.00 h. Po zatvorení volebných miestností sa začnú sčítavať hlasy. Priebežné neoficiálne výsledky bude zverejňovať Štatistický úrad SR na dvoch webstránkach na www.volbysr.sk a www.statistics.sk. Oficiálne výsledky potvrdí Ústredná volebná komisia, mala by tak urobiť v nedeľu 30. marca.

Zvolený kandidát sa ujíma funkcie prezidenta SR zložením sľubu. Skladať ho bude 15. júna, keď sa skončí funkčné obdobie súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu