Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Topánková maniačka: Doma má 16 400 kusov za pol milióna!

Darlene so svojou megazbierkou Zobraziť galériu (6)
Darlene so svojou megazbierkou (Zdroj: hungeree.com)

ROMOLAND - Každý sa s rozchodom vysporiadava inak. Muži v snahe zabudnúť na svoju ex sa začínajú obzerať inde a ženy zas menia účes či dokonca celý šatník. Darlene Flynnová z Kalifornie zabúda na bolesť, ktorú jej spôsobil bývalý manžel, naozaj netradične, a najmä veľmi nákladne. Zbiera totiž topánky, ktorých má v súčasnosti už viac ako 16 tisíc.

Päťdesiatsedemročná Američanka sa rozviedla v roku 2001 a svoj smútok začala zaháňať nakupovaním obuvi. Doteraz nazhromaždila viac ako 16 400 kusov topánok, z ktorých ale nie všetky sú nositeľné. Jej zbierku okrem lodičiek tvoria aj rôzne dekoratívne predmety, ktoré s obuvou súvisia.

Bizarná vášeň, ktorá Darlene dostala až do Guinessovej knihy rekordov, ju doteraz stála neskutočné peniaze, presnejšie pol milióna dolárov (takmer 400 tisíc eur). Za najdrahší pár vysolila v prepočte vyše 2500 eur. Odkiaľ má toľko finančných prostriedkov, však neupresnila.

Toľko topánok si samozrejme vyžaduje značné množstvo času na ich čistenie. Flynnovej to trvá štrnásť dní. A prečo vlastne obuv? "Ani neviem. Jednoducho sa mi páčia a nejak sa to celé vymklo kontrole," povedala žena, ktorú dostala príznačnú prezývku "Shoe Lady" (Topánková dáma).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu