Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nahú Kate Winslet museli vystrihnúť z nového Titanicu!

Kate Winslet vo filme stvárnila hlavnú postavu. Zobraziť galériu (8)
Kate Winslet vo filme stvárnila hlavnú postavu.

PEKING - Čínski cenzori odstránili z novej 3D verzie filmu Titanic niekoľko scén s obnaženou herečkou Kate Winslet. Vrátane tej, na ktorej hlavná hrdinka Rose pózuje nahá. Čínske úrady sa obávajú, že diváci by sa mohli pokúsiť naťahovať ruky a dotknúť jej tela.

Veľkofilm Jamesa Camerona v 3D verzii do čínskych kín vstúpil v utorok. Filmovému štúdiu 20th Century Fox International sa na premiérových projekciách v deň uvedenia podarilo zarobiť 11,6 milióna dolárov. V Číne to je vraj druhá najvyššia tržba v histórii.

Scény s obnaženou Rose však čínski cenzori vystrihli. Podobne tomu bolo aj v roku 1998, kedy do tamojších kín vstúpil film v dvojrozmernom formáte. Mnoho divákov ale film videlo na pirátskych kópiách zo západu a zoznámili sa s necenzúrovanou verziou. Tá obsahovala aj scénu, v ktorej Rose leží ako model maliarovi Jackovi v podaní Leonarda DiCapria, ktorý kreslí jej akt. V oficiálnej 3D verzii diváci môžu vidieť len detailné zábery herečkiných ramien a tváre.

Nemenovaný činiteľ z čínskeho Štátneho úradu pre rozhlas, film a televíziu podľa webu britského denníka The Guardian povedal, že úrad z inkriminovanej scény 3D snímky odstránil, aby sa vyhol prípadným stretom medzi divákmi s ohľadom na vytváranie harmonického etického sociálneho prostredia. Panovali vraj obavy, že by vzhľadom k  "farebným 3D efektom" diváci mohli naťahovať ruky, aby sa hlavnej hrdinky dotkli, a ostatní by cez ne nemuseli vidieť.

Kate Winslet pri pózovaní bez šiat vo filme Titanic

Kate Winslet v nahej scéne v Titanicu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu