Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Začínajú mimoriadne odpočty plynomerov

Zemný plyn od Nového roku zdražie. V súvislosti s touto skutočnosťou bude Slovenský plynárenský priemysel vykonávať odpočty stavu plynomerov. Týka sa to všetkých odberateľov plynu patriacich do kategórie Domácnosti. Kedy a kto odpočet urobí?

Podľa slov hovorkyne SPP Dany Kršákovej sa odpočítavanie bude realizovať v čase od 1. do 15. januára 2006 prostredníctvom odpočtárov. O presnom termíne budete informovaní prostredníctvom oznámenia a mali by ste im k plynomerom umožniť prístup.

Čo ak nebudete doma?
V prípade, že vás odpočtári nezastihnú doma ani po niekoľkých opakovaných návštevách a nebudú tak môcť vykonať odpis, zanechajú vám korešpondenčný lístok. Ten treba vyplniť a zaslať poštou na adresu SPP na jeho náklady. V prípade, že tak neurobíte v stanovenom termíne, spotreba plynu vo vašej domácnosti vám bude odhadnutá na základe už známej skutočnej 12-mesačnej spotreby.

Nezabúdajte na opatrnosť
V záujme vašej bezpečnosti si overte, že ten, kto odpočet prišiel vykonať, je skutočne Slovenským plynárenským priemyslom touto činnosťou aj poverený. Predídete tak prípadným podvodníkom, ktorí by od vás mohli žiadať peniaze za spotrebu plynu. Odpočtári by sa na požiadanie mali preukázať identifikačnou kartou externej firmy zabezpečujúcej realizáciu odpočtov alebo preukazom SPP. „Odpočtári vôbec nemanipulujú s hotovosťou, teda sú vylúčené prípady vyžadovania úhrady nedoplatkov za dodávku plynu v hotovosti. Úlohou odpočtára je odčítanie stavu plynomeru, a nie vymáhanie nedoplatkov,“ dodáva Kršáková.


Ročný odber Fixná cena
(Sk/mes)
Cena za odobraté
množstvo
Sk/m³
D1 0 - 200 m³vrátane 66,39 17,16
D2 nad 200 - 1 700 m³ 124,50 13,67
D3 nad 1 700 – 6 500 m³ 159,90 13,42
D4 nad 6 500 – 60 000 m³ 430,6312,92

*Ceny sú s DPH
Zdroj: Slovenský plynárenský priemysel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu