Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

ČSA odhadujú tohtoročnú stratu na 300 mil. až 400 mil. CZK

PRAHA - České aerolinie, a.s. (ČSA) odhadujú tohtoročnú stratu na 300 mil. CZK až 400 mil. CZK. Ako uviedol prezident spoločnosti ČSA Jaroslav Tvrdík, vďaka sérii úsporných opatrení by sa však aerolínie mali v budúcom roku vrátiť do čiernych čísel.

Ceny pohonných hmôt sú stále na vysokej úrovni napriek tomu, že cena ropy v jesennom období opustila rekordné hodnoty. Tvrdík dodal, že spoločnosť ČSA však bude tomuto trendu čeliť znižovaním nákladov vďaka centralizovaným nákupom tovarov a služieb, pričom firma chce vo zvýšenej miere využívať elektronické aukcie na internete. Aerolínie by tak podľa Tvrdíka mohli v budúcom roku ušetriť približne 300 mil. CZK.

"Letecká preprava má stále vážne problémy, avšak tohtoročná strata by mala byť posledná. Veríme, že sa v budúcom roku vrátime k zisku," uviedol Tvrdík. Najväčšiu stratu za posledných desať rokov, a to 456 mil. CZK, vykázala spoločnosť ČSA v roku 2001. V minulom roku hospodárili aerolínie so ziskom 271 mil. CZK. Tvrdík tiež oznámil, že spoločnosť zvažuje zmenu letovej štruktúry tak, aby kládla väčší dôraz na domáci trh a prepravu českých občanov do zahraničia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu