Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nezamestnanosť opäť vzrástla: 12,34 pct

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pokles miery nezamestnanosti na Slovensku sa v júni zastavil. Podiel ľudí bez práce v šiestom mesiaci roka vzrástol na 12,34 percenta, v máji dosiahol 12,24 percenta. Informovalo o tom dnes Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Nezamestnanosť od marca postupne klesala, predtým však pred dopady svetovej hospodárskej krízy dlhšie obdobie rástla. V porovnaní s júnom 2009 nezamestnanosť stúpla o 0,53 percentuálneho bodu. Počet ľudí v evidencii úradov práce, ktorí mohli ihneď nastúpiť do zamestnania, sa v šiestom mesiaci tohto roka zvýšil na 331.655 z májových 328.819 osôb.

Oproti vlaňajšiemu júnu sa rady nezamestnaných rozšírili o viac ako 18.500 ľudí. Najvyššiu nezamestnanosť zaznamenali v júni úrady práce v okrese Rimavská Sobota, kde bolo bez práce 33,3 percenta ľudí. Naopak, najnižšia bola v prvom bratislavskom okrese (3,06 percenta).

Podiel osôb bez zamestnania vzrástol vo všetkých krajoch s výnimkou Žilinského a Nitrianskeho. Vyššiu nezamestnanosť na Slovensku vykázali údaje Štatistického úradu, ktorý používa výberové zisťovanie. V prvom štvrťroku stúpla na 15,1 percenta, čo bolo najviac od konca roka 2005.



Problémy so zamestnaním? Klikni na www.kariera.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu