Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Lodenice v Komárne prepustia takmer 200 ľudí

NITRA - Na juhu Slovenska opäť pribudne počet nezamestnaných. Slovenské lodenice v Komárne ohlásili koncom mája úradu práce hromadné prepúšťanie 198 ľudí, čo je viac ako štvrtina z celkového počtu 685 zamestnancov.

Jedná sa o piate hromadné prepúšťanie v regióne Komárno, uviedol na svojej internetovej stránke tamojší úrad práce. Ako dôvod znižovania stavu zamestnancov uviedla firma nepriaznivú ekonomickú situáciu. Už v predchádzajúcich mesiacoch ohlásili hromadné prepúšťania firmy Stavkov Komárno, Kromberg & Schubert Kolárovo, Stroje a mechanizmy Komárno a Nuritech SK Hurbanovo.

O prácu by spolu malo v týchto firmách prísť takmer 700 zamestnancov. Koncom mája si v Komárne a okolí hľadalo prácu 7398 ľudí, nezamestnanosť teda dosiahla viac ako 13,5 percenta. Mieru nezamestnanosti v južných okresoch zvyšuje aj prepúšťanie vo firmách na severe Maďarska, napríklad v spoločnostiach Nokia v Komárome, Suzuki v Ostrihome a ich dodávateľoch.

Napriek tomu, že väčšina ľudí v týchto podnikoch prišla o prácu začiatkom roka, skončilo v evidencii úradu práce v Komárne v máji 51 ľudí, ktorí naposledy pracovali v Maďarsku. Miera nezamestnanosti na Slovensku v máji stúpla na viac ako trojročné maximum 11,39 percenta.

Počet ľudí bez práce stúpa od konca minulého roka, dôvodom je hospodárska kríza.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu