Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri Novákoch chcú postaviť paroplynovú elektráreň

Paroplynová elektráreň v Leviciach
Paroplynová elektráreň v Leviciach (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pri Novákoch v katastri obce Zemianske Kostoľany možno vyrastie nová paroplynová elektráreň. Postaviť ju plánuje spoločnosť Tatrapower, a.s. Paroplynová elektráreň by mala mať výkon 400 megawattov.

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý spoločnosť už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA), ročne by mala paroplynová elektráreň dodať do prenosovej sústavy 3 276 gigawatthodín elektrickej energie. Vďaka novému paroplynu by malo vzniknúť zhruba 60 nových pracovných miest. Výšku investície ani plán výstavby investor v predloženom zámere nezverejnil.

Akciová spoločnosť Tatrapower so sídlom v Žiline vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR vo februári tohto roku. V štatutárnych orgánoch spoločnosti podľa výpisu figurujú osoby s bydliskom vo Francúzsku. Do konca minulého roka bol predseda predstavenstva firmy Tatrapower Pierre Chazerain aj členom predstavenstva distribučnej spoločnosti Stredoslovenská energetika. Ako vyplýva z predloženého investičného zámeru projektovým manažérom pre výstavbu nového paroplynu pri Novákoch je Petr Ochman, ktorý pracuje v SSE.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu