Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Paroplynová elektráreň v Nitre realitou v roku 2011

(Zdroj: SITA)

NITRA – Paroplynová elektráreň v Nitre by mala začať fungovať v roku 2011. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej besede primátor Jozef Dvonč.

Elektráreň s výkonom 100 megawattov plánuje postaviť spoločnosť Mestská elektráreň Nitra, a.s. za približne 106,2 milióna eur. „Zastupiteľstvo schválilo predaj pozemkov, mesto Nitra však nebude spoločníkom v tejto spoločnosti,“ uviedol Dvonč. Ako dodal, výstavba elektrárne je momentálne v stavebnom konaní a pracuje sa na štúdii. Zámer schválila aj Vláda SR vo svojom energetickom opatrení.

Elektráreň má stáť v areáli bývalej mazutovej kotolne na sídlisku Chrenová. „Tepelný výkon pre mestskú časť Chrenová by mal mať približne 32 MW,“ uvádza sa v investičnom zámere, ktorý predložila Mestská elektráreň Nitra na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA). S výstavbou paroplynu chce firma začať v roku 2010. Cieľom je podporiť elektrizačnú sústavu a prispieť k zníženiu závislosti Slovenska na dovoze elektrickej energie. Elektráreň bude zároveň ohrievať vodu pre ústredné vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody pre obytné domy a objekty občianskej vybavenosti aj na ďalších sídliskách, konštatuje investor v zámere.

Akciová spoločnosť Mestská elektráreň Nitra vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v októbri minulého roka. Jej základné imanie predstavuje 25 tisíc eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu