Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanci znovu rokujú o reforme zdravotníctva

BRATISLAVA - Rokovaním o zákonoch zdravotníckej reformy pokračuje po 10:00 rokovanie Národnej rady SR.

Hodinové meškanie schôdze spôsobila porada predsedov poslaneckých klubov a všetkých právnikov v parlamente. Predseda NR SR nezverejnil výsledky porady. Zákony vrátené prezidentom prerokuje plénum a hlasovať o nich by poslanci mali v riadnom čase, teda o 11:00, resp. o 17:00.

Ústavnoprávny výbor parlamentu v stredu konštatoval, že prezident Ivan Gašparovič vrátil zákony už po 15-dňovej ústavnej lehote. To by znamenalo, že zákony vstúpia do platnosti aj bez podpisu prezidenta a parlament by sa nimi už viac nemal zaoberať.

Prezident Gašparovič odporúča parlamentu zvážiť navrhované postavenie zdravotných poisťovní ako akciových spoločností. Ako sa Gašparovič vyjadril, poistenec platí poistné na verejné zdravotné poistenie akciovým spoločnostiam, teda spoločnostiam súkromného práva.

Hlava štátu má tiež výhrady k tomu, aby sa činnosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou financovala z prostriedkov verejného zdravotného poistenia. Gašparovič tiež namietal ďalšie ustanovenia zákonov, pričom upozorňoval aj na sociálny dopad na občanov SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu