Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Žarnovický primátor poprel rokovania s ČES

BRATISLAVA - Československá energetická spoločnosť, a.s. (ČES) nerokovala s mestom Žarnovica o projekte výstavby nového energetického zdroja. Informoval o tom v utorok agentúru SITA primátor mesta Žarnovica Kamil Danko.

"Jednania so sprostredkovateľskými firmami, je niečo úplne iné. V mnohých prípadoch je to len ich pokus sprostredkovať investície v prvom štádiu aj bez vedomia nositeľa projektu," konštatoval Danko. Mesto je podľa primátora naklonené novým investíciám, ale informácie, ktoré boli uverejnené v médiách uplynulý týždeň považuje za nepravdivé a zavádzajúce.

ČES poprela medializované informácie, že ponúkla projekt výstavby nového energetického zdroja iným mestám ako Trebišovu už 1. augusta. "Zástupcovia spoločnosti ČES považujú informácie o údajnej ponuke projektu mestám Žarnovica a Strážske za nepravdivé, zavádzajúce a poškodzujúce meno spoločnosti. Nikto z predstaviteľov spoločnosti ČES nerokoval ani s mestom Žarnovica, ani s mestom Strážske a ani so spoločnosťou Chemko Strážske, a.s.," uvádza sa v oficiálnom minulotýždňovom vyhlásení spoločnosti ČES.

Československá energetická spoločnosť chce vystavať elektráreň s výkonom 885 MW, ktorá obsiahne tri 240 MW bloky s fluidným spaľovaním a jeden paroplynový cyklus s výkonom 165 MW. Začiatok výstavby sa predpokladá v druhej polovici roku 2008. Začatie skúšobnej prevádzky dvoch uhoľných blokov sa plánuje v roku 2011, s plnou prevádzkou sa uvažuje v roku 2012.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu