Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Poprad: Business centrum stále nezačali stavať

Primátor Popradu Anton Danko
Primátor Popradu Anton Danko

POPRAD - Ani viac ako šesť mesiacov od položenia základného kameňa nového Business centra v Poprade sa v plánovanej lokalite nič nedeje. Základný kameň ešte koncom novembra, krátko pred komunálnymi voľbami, poklepali spoločne primátor Popradu Anton Danko a prezident Ivan Gašparovič.

Na mieste plánovanej výstavby Business centra je v súčasnosti len veľký bilboard s vizualizáciou komplexu a základný kameň, na ktorom však chýba tabuľa s menami tých, ktorí ho 24. novembra minulého roku poklepali. Predstavitelia spoločnosti BZ, s.r.o. pri položení základného kameňa informovali, že s výstavbou celého komplexu sa začne na jar 2007.

"Spoločnosť BZ, s.r.o. Bratislava odovzdala všetky podklady potrebné pre vydanie stavebných povolení potrebných na stavbu obchodného centra a všetkých náležitostí s tým súvisiacich. Spoločnosť spĺňa podmienky na udelenie stavebných povolení a v týchto dňoch pracovníci stavebného úradu pracujú na ich vydaní," informovala SITA hovorkyňa primátora Popradu Zuzana Pojedincová.

Slavomír Fábry z popradskej kancelárie firmy BZ, s.r.o. nesúhlasí s tým, že na výstavbe Business centra sa nič nedej. "Deje sa, len to nie je vidieť. Robia sa prekládky sietí, robia sa vysokonapäťové prípojky," uviedol pre SITA S. Fábry. Na mieste budúceho Business centra sa už pred pár týždňami uskutočnil výrub stromov a firma zabezpečila náhradnú výsadbu. Najneskôr do dvoch týždňov sa podľa S. Fábryho začne so samotnými stavebnými prácami. Termín ukončenia celého komplexu, koniec roka 2009, sa podľa neho nemení. Celkové náklady na výstavbu Business centra predstavujú takmer 3 mld. korún.

Dominantou celého komplexu bude obytný dom s 19 nadzemnými podlažiami. Po dokončení to bude najvyššia budova v meste. Celé obchodné centrum v lokalite "stará píla" v širšom centre Popradu bude mať celkovú plochu viac ako 100 000 štvorcových metrov. Projektantom je spoločnosť AK Jančina. Hlavnou funkciou budúceho centra bude obchod a služby, ktoré budú mať k dispozícii približne tretinu celkovej plochy.

Súčasťou komplexu bude štvor- až päťhviezdičkový hotel s vyše 200 lôžkami a vyše 300-miestnym kongresovým centrom. Administratívne centrum poskytne plochu s celkovou rozlohou 10 000 štvorcových metrov. V obytnom komplexe bude 80 bytov od dvojizbových s rozlohou 60 štvorcových metrov až po exkluzívne byty s rozlohou 200 štvorcových metrov. Pod celým komplexom budú podzemné garáže. Spolu s parkovacím domom bude v obchodnom centre k dispozícii 1000 parkovacích miest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu