Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemecku úsporné opatrenia krízových štátov nestačia: Žiadajú ďalšie reformy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Krízové štáty eurozóny potrebujú ďalšie reformy a úsporné opatrenia. Vyplýva to zo správy nemeckej vlády o plnení sprísnených rozpočtových pravidiel v EÚ. Vďaka novým pravidlám nastala vo všetkých členských štátoch eurozóny všeobecná mobilizácia smerom k štrukturálnym reformám a väčšej konkurencieschopnosti, uvádza sa v dokumente, o ktorom informoval v nedeľu nemecký týždenník Spiegel.

Taliansko však má naďalej "ďalší priestor na liberalizáciu trhu práce," kým v Grécku a Španielsku sú reformy rigidného trhu práce "kľúčové" uvádza sa v správe. Francúzsko zlepšovalo stav verejných financií vyšším výberom daní, druhá najväčšia ekonomika eurozóny však potrebuje aj obmedziť výdavky, uvádza sa ďalej v dokumente, ktorú pripravil úrad nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

Zdroj blízky vládnemu kabinetu v Berlíne uviedol, že vláda nemení pozíciu a zostáva naďalej presvedčená, že kľúčom k prekonaniu problémov v eurozóne sú reformy a konsolidácia verejných financií. Úrad odmietol medializované informácie komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu