Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slabý dopyt: Apple znížil objednávky displejov pre iPhone 5

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK/ TOKIO - Americký koncern Apple znížil pre tento kvartál objednávky na displeje a ďalšie komponenty pre iPhone 5. Príčinou je slabý dopyt, citovala agentúra Reuters japonský ekonomický denník Nikkei. To signalizuje, že Apple na trhu inteligentných telefónov stráca voči konkurencii z Ázie.

Apple požiadal japonské firmy Japan Display, Sharp Corp a juhokórejskú LG Display, o zníženie dodávok LCD displejov v období od januára do konca marca zhruba na polovicu z pôvodne plánovaných 65 miliónov kusov, uviedol Nikkei s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Japonský denník dodal, že americký koncern znižuje objednávky aj na ďalšie komponenty pre iPhone.

Ak sa tento krok potvrdí, bude to v súlade s názorom analytikov, ktorí tvrdia, že predaj nového iPhonu 5, ktorý sa dostal na pulty v septembri, nie je taký dobrý, ako sa predpokladalo. Zdá sa, že Apple stráca podiely na trhoch s inteligentnými telefónmi v prospech juhokórejského koncernu Samsung Electronics a menších čínskych rivalov, ako sú Huawei a ZTE. Informovala o tom agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu