Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Apple sa raduje: Hudobný portál iTunes predal už 25 miliárd skladieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

WASHINGTON - Americký hudobný portál iTunes spoločnosti Apple prekročil hranicu 25 miliárd predaných piesní prostredníctvom ich elektronického stiahnutia. Uvedené množstvo štatisticky znamená, že každý človek na Zemi vlastní viac než tri skladby z iTunes. Informovala o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť v stredu darovala šek v hodnote 10.000 eur nemeckému študentovi Phillipovi Luepkemu (22) z Hannoveru, ktorý si zakúpil jubilejnú skladbu. Onou skladbou bola "Monkey Drums" od britského DJ Chasea Bucha.
      
"Veľmi ma to prekvapilo, dnes ráno som dostal e-mail od Applu, v ktorom sa písalo, že som na iTunes zaznamenal 25 miliardté stiahnutie pesničky. Najskôr som tomu ani veľmi neveril, je to pre mňa niečo nové," povedal Luepke.
      
Spoločnosť Apple, ktorá sídli v kalifornskom meste Cupertino, odštartovala prevádzku portálu iTunes.com v apríli roku 2003. V súčasnosti si z portálu za poplatok stiahne pesničku v priemere 15.000 ľudí za minútu. iTunes poskytuje katalóg viac než 26 miliónov skladieb v 119 krajinách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu