Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Do kín prichádza film Chappie od režiséra kultového Districtu 9

Do kín prichádza film Chappie od režiséra kultového Districtu 9 Zobraziť galériu (6)
Do kín prichádza film Chappie od režiséra kultového Districtu 9

Do slovenských kín prichádza jeden z najočakávanejších filmov roka. Akčný sci-fi triler Chappie sa nepochybne zaradí do kategórie filmov, čo len tak ľahko nevypustíte z hlavy. Uvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 5. marca 2015.

V roku 2009 nadchla filmových fanúšikov po celom svete sci-fi snímka District 9, vtedy ešte nie veľmi známeho juhoafrického režiséra Neilla Blomkampa. Film bol podobne, ako neskôr Elysium, kombináciou strhujúcej akcie a naliehavých sociálnych tém. Mnohí ho dodnes označujú za nezabudnuteľný. V roku 2015 prichádza Blomkamp s filmom Chappie a vy sa opäť môžete tešiť na neopakovateľný zážitok.  

Dej filmu sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy zákon a poriadok vo svete udržujú robotické policajné jednotky, nazývané Skauti. “Nemôžete s nimi vyjednávať, neobmäkčíte ich a už vôbec nezmanipulujete,” hovorí režisér.

Johannesburg, Južná Afrika. Celé mesto sa nachádza pod “ochranou” policajných droidov, keď sa na scéne objaví robot, akého doposiaľ nikto nevyrobil. Chappie je historicky prvý robot, ktorý dokáže samostatne myslieť a cítiť. Dostane sa však do rúk miestnej trojici zločincov a stavia sa na opačnú stranu zákona.

Jedným z tých, čo vidia v mysliacom robotovi predzvesť zániku ľudstva, je Vincent Moore (Hugh Jackman). Keď stroj dokáže myslieť, k čomu potom potrebuje človeka? Na druhej strane jeho tvorca, Deon Wilson (Dev Patel), vidí Chappieho ako živú, dýchajúcu a dokonalú formu života, ktorá predstavuje poslednú nádej pre človeka, aj napriek tomu, že sa nejedná o ľudskú bytosť.

“Film otvára mnohé zaujímavé témy. Kedy môžeme považovať robota za človeka?” pýta sa Sharlto Copley, ktorý si zahral Chappieho. “Ak dokáže maľovať alebo vyjadriť názor na hudbu? Z nášho pohľadu asi v tej chvíli, ak by dokázal cítiť a emočne sa s nami prepojiť tak ako ľudia medzi sebou. Myslím, že práve vtedy by ho mnohí označili za ʽživéhoʼ. Ak by sa dokázal emočne prejavovať tak ako my.”

Sharlto Copley odohral každú jednu scénu pred kamerou spolu s hercami. To dodalo Chappiemu nielen autentickosť, ale pomohlo aj ostatným lepšie sa vžiť do svojich rolí. Blomkamp potom so skvelým tímom profíkov na vizuálne efekty premenil Copleyho na robota s jeho pohybmi a hlasom.

“Animátori Chappieho sú úžasní,” dodáva Copley. “Podarilo sa im zachytiť a preniesť  každú nuansu môjho pohybu. Dokonca sa pokúsili aj o skopírovanie mojej mimiky tváre a dali ju Chappiemu, ktorý nemá takmer žiadny výraz. Mám pocit, akoby posunuli môj výkon do vyššieho levelu a spoločne sme vytvorili akúsi jedinečnú bytosť.”

V hlavných úlohách sa predstavia Sharlto Copley, Dev Patel, Sigourney Weaver a Hugh Jackman. 

V KINÁCH OD 5. MARCA 2015

Pozrite si trailer k filmu:

a TV spot: 

Viac na: www.fabcebook.com/ChappieFilmSK  a www.chappie.sk

 

-reklamná správa- 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu