Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

JÁNOŠÍK Pravdivá história už na DVD!

Jánošík v podaní Václava Jiráčka
Jánošík v podaní Václava Jiráčka

Magic Box Slovakia uvádza koncom januára do DVD distribúcie poľsko- slovensko - česko-maďarský film o najslávnejšom slovenskom zbojníkovi JÁNOŠÍK Pravdivá história v réžii Agnieszky Holland a Kasie Adamik. Autorkou scenára je Eva Borušovičová , v hlavných úlohách hrajú Václav Jiráček, Ivan Martinka, Táňa Pauhofová, Sarah Zoe Canner a Marián Labuda. DVD obsahuje v rámci bonusov i videoklip k piesni Pavla Haberu „Láska a smrť.

Film od jeho premiéry v septembri 2009 videlo v kinách okolo 135.000 divákov a tým sa stal najnavštevovanejší slovenský film roku 2009 a tretí najnavštevovanejší slovenský film vôbec.

Od 18.januára je DVD k dispozícii v požičovniach , od 27.januára sa dostane do predajnej siete. Vybrané e-shopy budú ponúkať limitovanú edíciu DVD s príbalom prvého slovenského celoformátového komiksu o Jurkovi Jánošíkovi .

Bližšie info o DVD :

Príbeh o láske, priateľstve, hľadaní šťastia a osude, nad ktorým sa len ťažko dá vyhrať.

Info o filme: V našom príbehu stretávame Jura Jánošíka (Václav Jiráček) ako vojaka povstaleckého Rákocziho vojska, ktoré bojuje proti cisárovi. Počas jednej bitky sa dostane do zajatia a je pre zmenu začlenený do cisárskej armády. Novú službu začína na bytčianskom zámku, kde je väznený slávny zbojnícky kapitán Tomáš Uhorčík (Ivan Martinka). Rýchlo sa medzi nimi vytvorí priateľstvo a Jánošík pomôže zbojníkovi k úteku. Ten z vďaky daruje Jánošíkovmu otcovi vykúpenie syna z armády a Jánošík sa po rokoch vracia do rodnej Terchovej. S Uhorčíkom zostávajú v kontakte a keď sa Tomáš rozhodne oženiť a zanechať zbojnicke remeslo, vyberie si Jánošíka za svojho nástupcu v družine. Juro sa stáva novým zbojnickým kapitánom a veľmi sa preslávi, lebo zbojníci sa zvyknú o časť lupu podeliť s chudobnými. Ľudia majú nového hrdinu, o ktorom sa začnú rozprávať legendy.

Bonusy:

• Trailer

• Teaser

• Videoklip

Zvuková verzia/formát: česky DD 5.1, slovensky DD 5.1

Obrazový formát: 16:9

Titulky: české pre nepočujúcich

Dĺžka: 140 min.

Prístupnosť:od 15 rokov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu