Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Skupinu U2 uviedli do rokenrolovej siene slávy

U2 Zobraziť galériu (7)
U2

NEW YORK - Írskych rokerov U2 na čele s charizmatickým frontmanom Bonom Voxom v pondelok večer uviedli do rokenrolovej siene slávy. Počas 20. ročníka galavečera v newyorskom hoteli Waldorf Astoria sa rovnakého uznania dočkali, medzi inými, aj skupina Pretenders a bluesový gitarista Buddy Guy.

Bonovi spolu s ďalšími troma členmi jeho skupiny otvoril dvere do siene slávy americký hudobník Bruce Springsteen. "Odplatil" sa mu tak za rok 1999, keď ho práve Bono uviedol medzi nesmrteľné osobnosti populárnej hudby. "U2 sú držiteľmi jednej z najnádhernejších zvukových architektúr v rokenrolovom svete," vyznal sa Springsteen počas slávnostného okamihu.

O Bonovi, známom aj vďaka svojim snahám o odpustenie štátnych dlhov rozvojovým krajinám, sa v posledných rokoch povrávalo, že by mohol kvôli týmto aktivitám "zavesiť" mikrofón na klinec. Podľa jeho slov sa však na nič podobné nechystá. Kontroverzný roker, naopak, vyzval hudobné vydavateľstvá, aby prehodnotili dnešný systém ich práce, keď prvotným a takmer jediným meradlom kvality interpreta je počet predaných nosičov.

"Keby sa veci mali v čase našej mladosti ako dnes, žiadne U2 by vôbec nebolo," dodal. Okrem Írov sa ocenenia dočkali aj ďalší interpreti, ako napr. skupina Pretenders speváčky-gitaristky Chrissie Hynde, souloví veteráni Percy Sledge a The O'Jays, ako aj gitarový velikán Buddy Guy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu