Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na MMF Bratislava aj odovzdávanie cien Kinema Film roka 2008

BRATISLAVA – Už po tretí raz sa na pôde bratislavského festivalu bude konať slávnostný večer najčítanejšieho slovenského filmového magazínu Kinema.sk, spojený s vyhlásením výsledkov a odovzdávaním cien Kinema Film roka 2008.

Štvrtý ročník projektu má za cieľ poukázať na to najlepšie zo sveta filmu uvedené v slovenských kinách za celý rok, zároveň oceniť náročnú prácu distribútorov, prekladateľov, majiteľov kín a rovnako aj tvorcov a organizátorov pôsobiacich v oblasti slovenskej audiovízie.

Slávnostné odovzdávanie cien Kinema Film roka 2008, ako jedno z významných sprievodných podujatí jubilejného 10 ročníka MFF Bratislava, sa uskutoční 4. decembra v bratislavskom Auparku a bude spojené s projekciou víťazného filmu v kategórii Film roka 2008.

Počas slávnostného ceremoniálu sa budú udeľovať ocenenia v celkovo desiatich kategóriách. Okrem hlavnej kategórie Film roka 2008 sa uznaní dočkajú aj filmový klub roka, najnavštevovanejší film roka, najlepšie titulky/dabing roka, distribučná spoločnosť roka, reklamná kampaň roka, slovenský film roka, televízna udalosť roka, klubový film roka a najhorší film roka. O nomináciách a víťazoch rozhodne redakcia portálu Kinema.sk a, samozrejme, aj slovenská divácka verejnosť. Tá sa k slovu dostane už počas MFF Bratislava, kedy sa na portáli Kinema.sk začne niekoľkotýždňové internetové hlasovanie o Divácky Film roka 2008. Výsledky diváckeho hlasovania budú známe v januári budúceho roka.

Súčasťou spojenia MFF Bratislava a portálu Kinema.sk je aj prezentácia trojice najlepších filmov roka 2008 v rámci obľúbenej Papučovej noci z piatka na sobotu. Zároveň sa výber filmov portálu Kinema.sk dostane aj do programu Košického (Cinemax) a Bystrického mutliplexu (Europa Cinemas), kde budú odpremietané samostatné bloky MFF Bratislava. Podujatie Kinema Film roka sa za štyri roky svojej existencie stalo pravidelnou súčasťou slovenského kinematografického a audiovizuálneho prostredia.

Jubilejný 10. Medzinárodný filmový festival Bratislava sa uskutoční od 28.novembra do 5. decembra 2008 v multiplexe Palace Cinemas v Auparku.

 

O portáli Kinema.sk

Profesionálny internetový portál, ktorý už osem rokov prináša pravidelné informácie zo sveta filmu. 23 členný redakčný tím pripravuje autorské články s dennou aktualizáciou zo všetkých filmových oblastí. Vďaka aktuálnosti patrí medzi najnavštevovanejšie a najrešpektovanejšie autorské portály na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu