Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Festival Východná po minuloročnej pauze v novom šate

Takto vyzeral amfiteáter pred dvomi rokmi. Zobraziť galériu (3)
Takto vyzeral amfiteáter pred dvomi rokmi. (Zdroj: Nový Čas)

VÝCHODNÁ - Dobrá správa pre fanúšikov folklóru! Po tom, čo minulý rok všetkých znechutila správa, že Východná nebude, sa tento rok brány festivalu otvárajú!

Návštevníkov čaká nový amfiteáter, na ktorom sa ešte necelé tri týždne pred začiatkom festivalu pracuje. Práve neskoro začatá rekonštrukcia minulý rok spôsobila, že festival sa nekonal.

Festival vo Východnej je už vyše pol storočia prestížnou prehliadkou folklóru, ktorý patrí k najkrajším na svete. No začiatok druhej päťdesiatky jeho existencie sa nezačal práve najlepšie.

Minuloročný 52. ročník sa nekonal, pretože kompetentní napriek pripravenému programu a nádejám nestihli dokončiť, čo v marci 2006 začali. Tento rok by sa podobná chyba zopakovať nemala.

„Východná tento rok bude a v krásnom novom šate!“ ubezpečuje starosta Východnej Pavel Krupa, ktorý chodí na kontrolu do amfiteátra každý deň. Do ukončenia rekonštrukcie areálu ešte chýbajú kongresové a informačné centrum a májka s vyhliadkou.

Na 53. ročníku folklórneho festivalu, ktorý sa začne 28. júna, očakávajú účasť 20- až 25-tisíc divákov, domácich aj zahraničných účinkujúcich bude takmer 14-tisíc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu