Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Peter Bič Project si na novom albume užívajú deväť príbehov

Peter Bič Project si na novom albume užívajú deväť príbehov Zobraziť galériu (3)
Peter Bič Project si na novom albume užívajú deväť príbehov (Zdroj: PR)

BRATISLAVA (30.04.2015) Deväť príbehov. Just a story. Druhý štúdiový album kapely Peter Bič Project je nabitý pozitívnou energiou a muzikantskou rozmanitosťou. Talentovaní hudobníci sa dokonalým spôsobom vyhrali s vlastnými pocitmi, čo umelecky premietli do skladieb s osobným posolstvom. Novú platňu pokrstil cukrom známy herec Michal Hudák, medzi hosťami sa objavili známe tváre ako majster sveta Roman Volák, či kolegovia z branže Mária Čírová, Peter Lipa alebo Peter Cmorik.

Od debutu Say it loud si partia okolo Petra Biča nechala odstup. Hudobné pocity v nich dozrievali postupne s tým, že nad každou ich piesňou drží ochrannú ruku odžitý príbeh – Just a story. Toto puto medzi členmi kapely sa v skúšobni ukázalo ako základ inšpirácie. „Keď sme nahrávali Say it loud boli sme síce skvelá partia, ale nepoznali sme sa až tak dobre. V priebehu tri a pol roka sme boli počas koncertovania, cestovania, v skúšobni... v intenzívnom kontakte a vďaka všetkým zážitkom, ktoré dnes máme spolu za sebou, funguje medzi nami nielen muzikantská, ale aj ľudská chémia,“ vysvetľoval Peter Bič.

Výsledkom tvorivej nálady bolo, že vo finále vyberala kapela z 25 piesní. Ich charakteristikou črtou je odvaha experimentovať, preto sa harmonicky striedajú tanečné nálady s country, gitarovou virtuozitou Petra Biča, či hip hopovou výzvou. V spojení s muzikantským majstrovstvom získava Just a story punc zrelosti. Podiel na príjemne znejúcej mozaike majú aj hostia raper Kali s Petrom Pannom, multiinštrumentalista Fero Jano, hráč na banjo Peter Henriczy, gitarista Viktor Špak, gospelový zbor Elias a vo vokáloch vypomohol Peter Cmorik. „Na album sme zaradili iba tie piesne, ktoré z nás vychádzali ľahko a prirodzene. Ak sa mám s nejakou skladbou mordovať „tri dni“, radšej ju odložím a vytiahnem hoci aj o pár rokov. Teraz sme vždy dávali na prvý pocit, ktorý v nás, v celej kapele, fungoval bezprostredne,“ dodal P. Bič.

Keďže autorsky sa pod definitívny materiál podpísali všetci šiesti členovia, rôznorodosť sa v tomto prípade ukázala ako veľká devíza. Tvorivú pestrosť už predznamenal prvý singel Holliday. Na letný hit nadviazala skladba All those places, ktorá sa stala soundtrackom k úspešnej českej komédii Hodinový manžel a piesňou Wanna Live kapela upozornila na vzácnu, no o to viac nepríjemnú Wilsonovu chorobu. Práve k aktuálnemu singlu predstavili Peter Bič Project na krste aj nový klip. „Častokrát sa stane, že rôzne hudobné nápady kapelu rozdelia, no v našom prípade platí opak. Hudba nás spojila a stále spája. Práve toto považujem za najdôležitejšiu myšlienku albumu,“ zdôraznil P. Bič.     

Samostatnou kapitolou je niť, ktorou skladby v textoch prelietli Dáška Kostovčík a Ivo Bič. Obidvaja si dali záležať na tom, aby z albumu sršala pozitívna energia. Zároveň platí, že piesne sú pre nich o to viac osobnejšie. „Všetko, čo budú ľudia počuť, sme aj zažili. Moje pocity najviac vystihuje skladba You can have it, kde spievam o dnešnej rýchlej dobe, ktorá nie je až taká zlá, ako sa nám to snažia podsúvať média. Dôležité je, aby sme mali vlastný názor a žili podľa seba, nie podľa iných,“ pripomenul I. Bič.

Peter Bič Project sa chceli platňou Just a story posunúť ďalej a to sa im podarilo. Z deviatich piesní cítiť vyzretosť, pod ktorú sa, podľa Dášky Kostovčík, v dominantnej miere podpísala pohoda v kapele. „Do každej piesne sme dali kus z našich životov, všetko sme si, v dobrom, aj v zlom odžili. Možno nie každý nám veril alebo verí, preto sme zbierali pozitívnu náladu v prvom rade navzájom medzi sebou. V globále môžem povedať, že celý album má motivovať k tomu, aby sa ľudia nebáli vystúpiť z vlastného vnútra a žili viac svoj život,“ vyzvala D. Kostovčík.       

 -reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu