Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Misia 02 preverí kondíciu slávnych kuriérov: Vydržia kŕče, bolesti a fyzické vypätie?

Misia 02 preverí kondíciu slávnych kuriérov: Vydržia kŕče, bolesti a fyzické vypätie? Zobraziť galériu (10)
Misia 02 preverí kondíciu slávnych kuriérov: Vydržia kŕče, bolesti a fyzické vypätie?

BRATISLAVA – Počítajte s únavou i bolestivými kŕčmi! Takto pripravuje režisér Nikita Slovák slávnych kuriérov na druhý ročník charitatívnej akcie Misia 02, počas ktorej viac ako päťdesiatka osobností zmení povolanie a premení sa na kuriérov na bicykloch. Kľukaté cesty, kondícia, fyzické vypätie, občasné pády, aj to sú nepríjemné nástrahy, ktoré čakajú na známe tváre v stredu 12. septembra v Bratislave. Herec Richard Stanke si pre istotu naordinoval masáž a tréning, sochárku Janu Bridusovú teší ekologická jazda na bicykli!

Pre celebrity bude deň v kuriérskej uniforme s plnou výbavou skutočne zaťažkávajúcou skúškou. Navyše, kuriérsky bicykel je mimoriadne ťažký a osobnosti menej zvyknuté na dynamický pohyb sa budú musieť popasovať s únavou i nepríjemnými kŕčmi. „Pre mnohých to bude deň strávený nezvyčajným pohybom, čo môže byť náročné. Ale verím, že krásna atmosféra spolupatričnosti, radosti a pomoci kuriérom vynahradí ich fyzické vyčerpanie,“ prezradil režisér Nikita Slovák, organizátor Misie 02, ktorého teší pomoc slávnych kuriérov aj samotných ľudí.

Pacienti z dialýzy sa už teraz tešia na herca Lukáša Latináka, politička Monika Beňová si objednala certifikát od herca Reného Štúra, herec Richard Stanke sa vyberie medzi kolektív vydavateľstva. Kto prekvapí vás?

Myšlienkou charitatívneho projektu je kúpa certifikátov v hodnote 10€ a 50€, ktoré objednávateľom privezú osobnosti z kultúry, športu a medicíny. Na dispečingu je možné objednať si konkrétneho kuriéra, s ktorým sa najmä vo firmách kolektívy radi fotia, pýtajú si podpisy a vtipkujú. Tento rok budú telefonické objednávky na certifikáty „vybavovať“ Lucia Hablovičová, Ivana Surovcová, Anka Repková a speváčka Andrea Zimmányiová. Ostatní šliapnu do pedálov a v čase od 9.00 – 17.00 hod z Primaciálneho námestia v Bratislave, ktoré bude východiskovým stanovišťom, budú doručovať certifikáty a zbierať peniaze na pomoc životným príbehom jednotlivcov.

Tohtoročná Misia 02 je venovaná chorému Adamkovi, Miške a Kristínke, deťom, pre ktorých je zdravie vzdialenou métou. „Rozhodli sme sa vybrať spomedzi listov, mailov a odporúčaní životné príbehy jednotlivcov, za ktorých budeme tento rok jazdiť. Malý Adamko trpí nevyliečiteľnou chorobou, predčasne narodená Miška nemôže chodiť a potrebuje rehabilitácie, tak ako aj Kristínka. Chceme prispieť na špeciálnu pomôcku pre telesne postihnutú učiteľku, ktorá učí telesne postihnuté deti a tiež na výcvik cvičeného psa pre chlapčeka  s epilepsiou,“ vymenovala členka výberovej komisie Monika Kozelová, ktorá spolu s lekárom Vladimírom Ostrihoňom, výtvarníčkou Veronikou Lučeničovou, Luciou Hablovičovou a Jankom Koleníkom rozhodli o tom, kam pomoc poputuje.

Všetky vybrané príbehy a životné osudy spolu so zdravotným stavom komisia preverila a zistila, že tento rok potrebuje vyzbierať aspoň 9000€. Organizátori veria, že sa nájde dostatok nápomocných ľudí, ktorí potešia seba, svojich blízkych a zároveň pomôžu ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu