Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Festival Letný Slnovrat na hrade Červený Kameň

Červený Kameň Zobraziť galériu (2)
Červený Kameň (Zdroj: Festival Slnovrat)

Celé stáročia sa ľudia v našich končinách tešili na príchod teplých letných dní. Astronómovia vypočítali, že leto sa začína obdobím, ktoré nazvali letný slnovrat. V tomto čase sa hodovalo, spievalo a tancovalo. Dodnes, čím ďalej na sever Európy, kde sú letné dni plné svetla zriedkavejšie, tým sú oslavy bujarejšie.

Tento rok aj my oslávime príchod leta, a to na krásnom veľkom hrade v Malých Karpatoch. Na lúke pod hradnými múrmi, ktorá je ako stvorená pre túto chvíľu, zaznejú tóny world music od kapely HRDZA z Prešova a DRUŽINY z Banskej Bystrice. Celým popoludním, tajomným večerom a svätojánskou nocou bude znieť hlas šarmantného a galantného moderátora Romana Federa, ktorý si tiež zahrá a zaspieva so svojou kapelou FUNNY FELLOWS, ktorá produkuje hudbu 20-40 rokov minulého storočia. Krv v žilách rozprúdi bratislavská skupina POLEMIC so svojimi ska a reggae pesničkami.

Desať hudobníkov roztancuje celé podhradie. Z cudziny pricestuje česká skupina CHINASKI. Pop rock zavŕši festivalový program. Zaspievame si naživo piesne, ktoré znejú v éteri a ukážeme zahraničiu ako sa baví Slovensko. Na úplný koniec  zahrá a zaspieva slovenská  veľmi talentovaná kapela CLINIC MUSIC. Počas celého festivalu nebude chýbať dobré jedlo a pitie, ako to už k tým správnym oslavám slnovratu patrí. Zabezpečené je tiež bezplatné parkovanie pre  množstvo návštevníkov. Ten kto nemá lístky z predpredaja môže si ich zakúpiť od 14.00hod pred festivalovou lúkou.

Ak prídete skôr ako začnú koncerty máte možnosť navštíviť priestory hradu ČERVENÝ KAMEŇ. Prehliadka expozície dobového nábytku alebo obrazárne stojí za to. Dozviete sa aj to, že hrad mal byť postavený na inom mieste, ale víly ho preniesli práve tam kde je dodnes, za čo im srdečne ďakujeme, pretože to je to správne miesto pre slávnosť LETNÉHO SLNOVRATU.

Tešíme sa na vás 23. júna od 16:00!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu