Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Letná fotoškola Domu fotografie oddnes v L. Mikuláši

Vyše 80 fotografov zo 14 krajín sa oddnes zúčastňuje na 11. ročníku Letnej fotoškoly Domu fotografie.
Vyše 80 fotografov zo 14 krajín sa oddnes zúčastňuje na 11. ročníku Letnej fotoškoly Domu fotografie.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Vyše 80 fotografov zo 14 krajín sa oddnes zúčastňuje na 11. ročníku Letnej fotoškoly Domu fotografie (DF) v Galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši. V sídle DF, ktorý v marci presťahovali do Liptovského Mikuláša z Popradu, otvorili do 16. júla 13 letných fotodielní pod vedením odborníkov zo Slovenska i zahraničia, uviedla pre agentúru SITA riaditeľka DF Lucia Benická.

Milovníci fotografického umenia sa mohli tento rok prihlásiť napríklad do tvorivých dielní, ktoré sa venujú dokumentárnej fotografii, portrétu, krajinkám, reklamnej snímke a využitiu nových médií vo fotografovaní. Príležitosť dostali aj fotografi začiatočníci, ktorým organizátori vytvorili dielňu zameranú na zoznámenie sa s fotografickým umením a vlastnú kreativitu v umeleckom prístupe.

Účastníci fotoškoly sa tiež zoznámia s fotografickými novinami, svoje techniky a portfólia budú môcť konzultovať s odborníkmi. Letná fotoškola DF vyvrcholí prezentáciou prác účastníkov na výstave v Galérii P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši v sobotu 15. júla o 19.00 h a bude spojená so záhradnou slávnosťou. Výstava potrvá do 3. septembra. Na zorganizovaní fotoškoly sa podieľajú Ministerstvo kultúry SR, mesto Liptovský Mikuláš, Rakúske kultúrne fórum a Poľský inštitút.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu