Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Jej svetom sú farbičky

Druhou najlepšou Európankou v mejkape je Slovenka Ida Finková Zobraziť galériu (3)
Druhou najlepšou Európankou v mejkape je Slovenka Ida Finková

ŽIAR NAD HRONOM - Jej ruky kedysi držali pájkovačku, dnes prekrásne líčia a jemne masírujú tváre. Ida Finková (31) z Lutily v okrese Žiar nad Hronom patrí k európskej špičke v mejkape.

Kozmetička, ktorá na majstrovstvách Európy v líčení nadchla nemecké publikum, je dnes vlastne rada, že sa jej nesplnil detský sen stať sa lekárkou.

"Na zdravotnú školu ma neprijali, tak som skončila tam, kde bolo ešte voľné miesto - na elektrotechnickej priemyslovke," šokuje nás sympatická mladá žena. Techniku však po škole nechala a otvorila si kozmetický salón.

"Odmalička som rada líčila bábiky, neskôr seba a kamarátky. Potom som si spravila kurz a kozmetickú školu," spomína Ida na svoje začiatky. Ako jedinej Slovenke sa jej za posledných 14 rokov podarilo preraziť v silnej konkurencii a stala sa druhou najlepšou Európankou v mejkape.

"Na súťaž som sa pripravovala takmer rok. Tému každý rok určuje Nemecko, tentoraz to bol štýl líčenia 50. rokov. Chodila som po knižniciach, sledovala staré filmy, študovala vtedajšiu módu," dodáva Ida Finková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu