Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poznáme výhercov lístkov na komédiu Divoké historky!

Vyhraj lístky na komédiu Divoké historky! Zobraziť galériu (4)
Vyhraj lístky na komédiu Divoké historky!

Topky.sk a Asociácia slovenských filmových klubov pripravili súťaž o lístky na jeden z najšialenejších filmov tohto roka – Divoké historky!

Pomsta, deštrukcia a rozkoš zo straty sebaovládania. To sú základné charakteristiky filmu režiséra Damiána Szifróna, ktorý je v našich kinách od 19. februára. Každý z nás sa už ocitol v situácii, ktorá si vyžadovala veľa síl na to, aby sme ju v pokoji zvládli a nevybuchli. Hrdinovia týchto šiestich šialených poviedok to nezvládajú. Dostali sa do bodu, kedy im došla trpezlivosť a s intenzitou rozzúreného zvieraťa sa rozhodli to riešiť  po svojom vlastnými drsnými metódami.  Plné humoru a s prekvapivou pointou rozosmievajú divákov po celom svete už od svojej minuloročnej premiéry v Cannes a sú aj v nominácii na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

Čierna komédia, ktorú koprodukovali bratia Almodóvarovci ukazuje, ako to dopadne, keď je dovolené všetko. Heslom filmu totiž je, že nervy raz môžu rupnúť každému a Szifrón to dokazuje v každom jednom príbehu tohto výnimočného filmu. Sú nám všetkým blízke, lebo každý z nás sa ocitol v situácii, kedy mal pocit, že už naozaj vybuchne. Aj sám režisér. Ako Szifrón hovorí: „ Rozprávanie príbehu pre mňa znamenalo akt oslobodenia. Tieto historky sa vyrojili z najnespútanejších zákutí mojej predstavivosti. (...) Západnú kapitalistickú spoločnosť často vnímam ako neviditeľnú klietku, ktorá ochromuje našu citlivosť a  kriví medziľudské vzťahy.  Divoké historky  predstavujú skupinu ľudí, ktorí v takejto klietke žijú, bez toho, aby si uvedomovali jej existenciu. No v momente, kedy by väčšina z nás problém  potlačila alebo pretavila do  depresie, sa títo ľudia rozbehnú na plné obrátky.“

 

Zapojte sa do súťaže. Dvaja z Vás môžu vyhrať 2 vstupenky do kina na film Divoké historky.

Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku.

Aká je krajina pôvodu filmu Divoké historky?

1.       Španielsko

2.       Mexiko

3.       Argentína

Výhercovia:

Juliana Knapova, Bratislava

Miloš Zima, Nitra

Blahoželáme! 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu