Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poznáme výhercov knihy o prežití, odhodlaní a vykúpení!

Nezlomný Zobraziť galériu (14)
Nezlomný (Zdroj: Barracuda movie)

Topky.sk a Barracuda Movie pre Vás pripravili súťaž o knižnú predlohu filmu o živote olympijského bežca, bojového letca, stroskotanca a vojnového zajatca Louisa Zamperiniho. Dráma NEZLOMNÝ prichádza do slovenských kín 5.februára.

Trvalo skoro sedemdesiat rokov, kým tento neskutočný príbeh niekto zvečnil na filmovom plátne. Tým  niekým bola Angelina Jolie, ktorá po zaujímavom režisérskom debute V krajine krvi a medu natočila film o tom, že keď máte dostatočne silnú vôľu a odhodlanie, prežijete všetko.

Ako malý chlapec bol Louis pekný kvietok, jeho výhodou bolo, že pred následkami svojich činov dokázal takmer vždy utiecť. To si všimol jeho starší brat Pete, ktorého napadlo, že by svoj bežecký talent mohol využiť na závodnej dráhe. Dotiahol to až do amerického olympijského tímu na hry v Berlíne v roku 1936, kde mimo iných ohromil aj Hitlera. O pár rokov neskôr ohromoval jeho spojencov ako člen posádky amerického bombardéra  operujúceho v južnom Pacifiku. Keď behom  jednej záchrannej akcie jeho stroj spadol do oceánu, bol Louis jedným z troch členov posádky, ktorí haváriu prežili. Viac než mesiac strávil v záchrannom člne, kým ho zachránila okolo plávajúca loď. Bohužiaľ, tá loď bola japonská. Zamperini sa ocitol v zajateckom tábore, ktorý pripomínal peklo na zemi. Už tak ťažké životné podmienky sa Louisovi ešte zhoršili, keď sa jeho väznitelia dozvedeli, že je to slávny športovec. Chceli ho zničiť, chceli ho zlomiť. Ale on bol nezlomný.

,,Na svete je veľa bolesti. Myslím, že presne také príbehy dnes potrebujeme. Príbehy ľudí, ktorí prešli temnotou a dostali sa naspäť na svetlo. Môžu nám pomáhať inšpirovať nás, umožňujú nám vidieť svet z tej lepšej stránky,“ vysvetľuje Angelina Jolie svoju motiváciu k natočeniu filmu Nezlomný.

Cena: 

3 x kniha Nezlomený

 

Otázka:

V ktorej krajine bol Louise Zamperini v zajatí?

  1. v Číne
  2. v Japonsku
  3. vo Vietname

Výhercovia:

Anton Janešik, Žilina

Deniska Janeková, Sečovce

Anna Steinerová, Spišská nová Ves

Blahoželáme!

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu