Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víťazka Slávika Smatanová: Hudba je zmysel môjho života

Zuzana Smatanová Zobraziť galériu (7)
Zuzana Smatanová

BRATISLAVA – Speváčka Zuzana Smatanová obhájila svoje prvenstvo v ankete Slávik 2010. V sobotu večer (26. 11.) k nemu pridala na pódiu bratislavskej Starej tržnice aj prvenstvo ako absolútny Slávik za najväčší počet získaných hlasov v tejto populárnej ankete, ktorá vyhlásila víťazov už po trinásty raz. Smatanová je najúspešnejšou speváčkou, keďže anketu vyhrala už šiestykrát po sebe.

"Vôbec si to neuvedomujem, pretože iné je to v deň D, keď si preberáte cenu, a iné potom už ďalší deň, pretože ja pokračujem v tom živote, ktorý si žijem. Ceny sú pre mňa to, čo ma skôr ťahá k zemi, dávajú mi viac pokory," povedala a s úsmevom dodala: "Budem musieť zorganizovať nejakú veľkú oslavu s fanúšikmi, ktorí mi poslali hlasy, pretože oni sú strojcom môjho úspechu, im všetkým patrí moje veľké poďakovanie."

Úspech Smatanovej potvrdilo aj tretie ocenenie, ktoré získala v novej kategórii najlepšia webová stránka a najlepšou podľa hlasovania divákov a poslucháčov bola práve www.zuzanasmatanova.sk.

V priebehu galavečera zaspievala zlatá slávica spolu s Petrom Cmorikom aktuálny duet Čo má prísť, príde a na záver skladbu Lietajúci Cyprián, ktorú zložila k známemu filmu. "Hudba je zmysel môjho života, hudba ma dostala do úplne inej dimenzie - aj uvažovania aj životných hodnôt. Nechcela som byť pôvodne speváčkou, nemyslela som si, že sa niekedy ocitnem na pódiách. V čase, keď som začala písať prvé pesničky, myslela som si, že ich budem písať niekomu, že budem ten človek, ktorý ich napíše a niekomu ponúkne. V tom čase nebol možno človek, ktorý by ich zaspieval prirodzenejšie, ako som to potom bola ja. Tak som sa stala speváčkou," dodala.

Zuzana Smatanová (1984) vyhrala v roku 2003 súťaž spevákov Coca Cola PopStar, v septembri 2003 vydala prvý album Entirely Good, bola Objavom roka 2003. Za rok 2004 získala dvakrát cenu Aurel aj cenu OTO, ktorú si ako speváčka roka zopakovala za rok 2005. Päťkrát po sebe, za roky 2005, 2006, 2007, 2008 a 2009, získala Zlatého slávika v kategórii speváčka. V októbri 2005 vydala druhý album Svet mi stúpil na nohu, v septembri 2007 tretí Tabletky odvahy a koncertný CD a DVD Live v novembri 2008. V novembri 2009 vyšiel jej piaty album Gemini.

V čom prišli oblečené hviezdy na vyhlásenie výsledkov Slávik 2010 nájdete TU:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu