Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Rómsky superstarista Bendig o "Cigánoch": Sú skutoční bastardi!

Ján Bendig Zobraziť galériu (3)
Ján Bendig

BRATISLAVA – Pustil si ústa na špacír! Bývalý finalista Česko Slovenskej SuperStar Jan Bendig (16), ktorý sa netají tým, že je rómskeho pôvodu, nedávno naspieval titulnú pieseň k českému filmu Bastardi. Ten sa zaoberá otázkou rómskych menšín. Počas nedávnej premiéry snímky sa mladý spevák vyjadril dosť nelichotivo na adresu kolegov rovnakej farby pleti.

Ján Bending, ktorý sa zviditeľnil vďaka speváckej šou SuperStar, prepožičal svoj hlas na filmové účely. Nedávno totiž nahral titulnú pieseň k novému českému filmu s názvom Bastardi. Ten mal cez víkend premiéru u našich západných susedov. Ide o drsný príbeh, ktorého dej sa zaoberá brutálnou vraždou praktikantky. Život jej vzali traja chlapci rómskeho pôvodu zo špeciálnej základnej školy.

Spomínanú pracovnú príležitosť zrejme dostal Jan aj preto, že má rómsky pôvod. „Film Bastardi je síce vymysleným príbehom, ale je dosť podobný skutočnému životu na niektorých zvláštnych školách. To prostredie mi nie je cudzie, sám som Róm a viem, ako sa niektorí z nás správajú. Mnohí sú skutoční bastardi, nemajú žiadnu motiváciu, nebaví ich škola, potulujú sa po uliciach. Nuda ich potom zvádza robiť skutočné hlúposti,“ povedal kriticky pre český denník Aha! mladý spevák, ktorý študuje prvý rok na konzervatóriu.

„Je to veľmi drsný film a ja som rád, že som bol oslovený naspievať song, ktorý je vlastne akýmsi protikladom celého príbehu,“ uzavrel Bendig.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu