Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Douglasov boj s rakovinou: Takéto sú prognózy lekárov!

Michael Douglas Zobraziť galériu (4)
Michael Douglas (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Lekári dávajú americkému hercovi Michaelovi Douglasovi (66) osemdesiatpercentnú šancu, že sa vylieči z rakoviny hrtana. Herec to vyhlásil v rozhovore pre nemecký časopis Frau im Spiegel a zdôraznil, že je pevne rozhodnutý v boji s chorobou zvíťaziť.

Lekári objavili u Douglasa rakovinový nádor v pokročilom štádiu tento rok v lete. "Tento druh rakoviny pochádza prevažne z pitia a z fajčenia," povedal herec v rozhovore.

Douglas podstúpil liečbu pomocou chemoterapie a ožarovania. Ako sám priznal, bola pre neho náročná. "Vedľajšie účinky ako nevoľnosť ma celkom vyčerpali," povedal. "Prehĺtať, hovoriť alebo do seba dostať pevnú stravu mi niekedy pripadá veľmi ťažké," dodal.

Herec, ktorý je od roku 2000 ženatý so svojou kolegyňou Catherine Zeta-Jones, tiež poďakoval rodine za podporu pri liečení. "Láska a podpora mojej rodiny a mojich priateľov mi veľmi pomáha," povedal.

Michael Douglas, syn legendárneho herca Kirka Douglasa, je držiteľom dvoch filmových Oscarov, troch Zlatých glóbusov, prestížnej divadelnej ceny Tony a mnohých ďalších ocenení. V septembri sa do kín dostal jeho najnovší film Wall Street: Peniaze nikdy nespia, v ktorom sa po vyše 20 rokoch vrátil do úlohy finančného žraloka Gordona Gekko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu