Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hejma v zoznamoch ŠtB: Teraz mu to dávajú vyžrať!

Ondrěj Hejma Zobraziť galériu (4)
Ondrěj Hejma

BRATISLAVA – Dopláca na minulosť!? Český spevák, novinár a momentálne porotca v Česko Slovenskej SuperStar Ondrěj Hejma (58) figuruje v tzv. Cibulkových zoznamoch ŠtB. A teraz na to dopláca!

Frontman kapely Žltý pes Ondrěj Hejma mal zajtra - 17. novembra vystupovať spolu so svojou kapelou v Plzni na námestí pri príležitosti dvadsiateho výročia osláv Nežnej revolúcie.

Vedenie mesta však koncert odvolalo potom, čo sa dozvedeli, že Hejma figuruje v zoznamoch ŠtB pod krycím menom Rony ako dôverník a agent. „Nie je vhodné, aby pri takejto príležitosti hral v Plzni, keď figuruje v Cibulkových zoznamoch. Náhradný program ešte hľadáme,“ povedal primátor Pavel Rödl pre denik.cz pred pár dňami.

Topky.sk sa snažili osloviť aj Ondrěja Hejmu, ktorého slovenskí diváci poznajú najmä ako porotcu v Česko Slovenskej SuperStar. Odpovede, či figuruje v zozname ŠtB a čo hovorí na zrušené vystúpenie, sme sa nedočkali. Nezdvíhal nám telefón a dokonca nereagoval ani na esemesky.

V rozhovore pre denník Sme však na otázku, či podpísal spoluprácu s ŠTB, nedávno odvetil: „Ako študent filológie som týchto pánov mal za zadkom od roku 1975. A to nielen českých, ale aj iných národností. Nič som nepodpísal. Nie som blázon.“ 

Ako však vidno, niektorí ľudia mu tieto tvrdenia neveria. Napríklad spomínaný primátor Plzne, ktorý si neželal, aby na oslavách pádu komunizmu vystupoval Hejma. Spevák tak prišiel o celkom slušný honorár. A nielen on, ale aj celá kapela.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu