Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mŕtvy Jackson: Za noc zarobil 1,5 milióna eur!

Svetová premiéra filmu This Is It Zobraziť galériu (3)
Svetová premiéra filmu This Is It

LOS ANGELES - Koncertný dokumentárny film Michael Jackson's This Is It si za projekcie počas utorkovej noci v Severnej Amerike na svoje konto pripísal 2,2 milióna dolárov (asi 1,487 milióna eur).

Ako na svojej internetovej stránke uvádza magazín Variety, približne rovnakú sumu mu na domácej pôde vyniesla streda. Medzinárodné čísla síce ešte spoločnosť Sony nemala k dispozícii, no rovnako dobre sa podľa nich filmu darilo i v zahraničí. Snímka, ktorú v utorok v noci vo svetovej premiére uviedli prostredníctvom satelitného prenosu z Los Angeles simultánne v 18 mestách sveta, sa v stredu na dva týždne dostala do medzinárodnej distribúcie. Premiéru mal film v 99 krajinách vrátane USA a Kanady. Počas víkendu sa postupne rozšíri do ďalších regiónov. Po svete pritom putuje 15-tisíc kópií filmu zachytávajúceho prípravy na neuskutočnené koncerty Kráľa popu.

This Is It mal byť názov očakávanej vypredanej série 50 koncertov v londýnskej O2 Arene, ktorú 50-ročný Michael Jackson pripravoval na leto 2009 ako svoj comeback. Kráľ popu však 25. júna - len niekoľko dní pred plánovaným štartom koncertov, zomrel na zlyhanie srdca. Režisér koncertnej šou Kenny Ortega film zostavil z vyše 100 hodín digitálnych videonahrávok zo skúšok v losangeleskom Staples Center, ktoré sa konali od marca do júna tohto roka, z kastingov v Nokia Theater a zo zákulisia príprav veľkolepej multimediálnej šou. Za materiál spoločnosť Sony údajne zaplatila 60 miliónov dolárov (asi 40,56 milióna eur).

Režisér divákom a diváčkam zbežne predstavuje tanečníkov, hudobníkov, vokalistov, choreografov, členov štábu i umelcov, ktorí mali na starosti kostýmy alebo rekvizity. Hlavnú pozornosť však venuje zosnulému Kráľovi popu, ktorý sa puntičkársky venuje každému detailu šou. Približuje i nakrúcanie videí, ktoré mali koncert dopĺňať. Jedenásť tanečníkov, ktorých nakrútili pred zeleným plátnom, napríklad zmenia na 11 miliónov, znovu ožijú zombie a duchovia z legendárneho Thrilleru, Jackson môže v čierno-bielom krátkom filme vďaka špeciálnym efektom obdivovať Ritu Hayworth či utekať pred guľkami Edwarda G. Robinsona a Humphreyho Bogarta.

Informácie pochádzajú z webových stránok www.variety.com a www.hollywoodreporter.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu