Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Musiq1 Awards: Najlepší spevák Cmorík, speváčka Farna!

Peter Cmorík - víťaz kategórie najlepśí spevák Zobraziť galériu (7)
Peter Cmorík - víťaz kategórie najlepśí spevák

BRATISLAVA – Hudobná stanica Musiq1 vo štvrtok 15. októbra oslávila prvé narodeniny a zároveň vyhlásila víťazov prvého ročníka svojich hudobných cien.

Musiq1 Awards odovzdali v banskobystrickom klube Ministry of Sound v 11 kategóriách. Na pódiu sa predstavili domáci aj zahraniční interpreti.

Slávnostné odovzdávanie sa začalo krátko po 19:00, keď sa na pódiu objavil moderátor večera Laci Strike. Prvú cenu v tvare mrkvy získali za najlepšie video tvorcovia klipu Vo svetle žiariacich hviezd od speváčky Kataríny Knechtovej Jaro Vaľko a Henrich Mihaľov. Najlepšou skladbou sa podľa hlasujúcich stala skladba Pokoj v duši od speváčky Jany Kirschner, tá sa však na udeľovaní osobne nezúčastnila. Hitom roka Rádia Expres sa stala pieseň Get the chance od slovenského zoskupenia Save the Cookie.

V kategórii International Song zvíťazila rumunská kapela Morandi so skladbou Angels. Skupina prítomným hosťom aj zaspievala. Hitmi Angels a Colours roztancovala takmer celý klub. Za najlepšie živé vystúpenie si mrkvové ocenenie odniesla už tri roky neexistujúca kapela Ine Kafe. „My už tri roky nefungujeme, a stále máme veľa fanúšikov. Niečo s tým urobíme,“ povedal pri preberaní ceny spevák Vratko. Bývalý líder zoskupenia zaspieval aj pieseň Ráno v špeciálne upravenej akustickej verzii. V kategórii International Act zvíťazili Green Day.

Najlepšie vystajlovanou interpretkou sa stala Dara Rolins, ktorá sa svojim hlasujúcim fanúšikom poďakovala prostredníctvom videoodkazu. Najhlasovanejším nováčikom na slovenskej hudobnej scéne, ktorému ocenenie odovzdal Kuli z Desmodu, sa stala martinská skupina Horská chata. Hudobná stanica ocenila aj človeka, ktorý si podľa nej zaslúži všeobecný rešpekt, cenu dostal organizátor hudobného festivalu Pohoda Michal Kaščák. Speváčkou roka je 16-ročná česká interpretka Ewa Farna, cenu za najlepšieho speváka si odniesol Zlatý slávik Peter Cmorik.

O zábavu sa postarali tiež bratislavská skupina Lavagance, Marián Čekovský, Zdenka Predná, recesista Tomáš Hafner, tanečník Laci Strike a jeho skupina, raperské esá slovenskej hip-hopovej scény ako Vec, Moja reč, Zverina alebo H16 alebo Juraj Mokrý. Slávnostné odovzdávanie zdobili tiež krásky Simona Krainová, Eva Cifrová alebo Lucia Senášiová. Udeľovanie cien v roku 2010 sa podľa organizátorov uskutoční v Prahe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu