Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál v ruskej Eurovízii!

Anastasia Prichoďko
Anastasia Prichoďko

RUSKO - V Rusku, kde sa uskutoční medzinárodná spevácka súťaž Eurovízia, vznikol najnovšie spor týkajúci sa piesne, ktorá má krajinu reprezentovať. Vlnu kritiky si vyslúžil víkendový výber skladby Mamo, ktorú speváčka Anastasia Prichoďko čiastočne odspieva v jej rodnom ukrajinskom jazyku.

"Skladba, ktorá zaznie v ukrajinčine, nemá nič spoločné s Ruskom," vyhlásil Jusif Prigožin, producent ruskej speváčky Valerie a hlavnej súperky víťazky a v rozhovore pre agentúru Ria Novosti vyzval na zopakovanie kola. Fanúšikovia prostredníctvom webovej stránky Eurovízie víťazku ruského kola označili za "gastarbeitera."

Ako na svojej webovej stránke anastasya-prihodko.com uviedla Prichoďko, "chce dokázať, že je hodná Eurovízie a urobí všetko pre to, aby dobre reprezentovala Rusko." Jej producent, pôvodom Gruzínec Konstantin Meladze výber označil za "správny a aktuálny." Je to naozaj medzinárodná pieseň, keďže hudbu zložil Gruzínec, spieva ju Ukrajinka a polovicu textu napísala Estónka."

Spor nie je prvým pred tohtoročnou Eurovíziou, v ktorej budú v dňoch 14. až 16. mája bojovať speváci zo 43 krajín. Kritizovaný bol aj výber piesne Gruzínska We don't wanna put in považovanej za útok na ruského premiéra Vladimira Putina.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu