Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

STV pritvrdzuje: Vo finále Eurovízie menia pravidlá!

Finalisti Eurovízie Zobraziť galériu (17)
Finalisti Eurovízie (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA – Hlasovanie, odposluchy, či podklady k spevu! Šestnásť účastníkov národného finále Eurovízie čakajú v nedeľňajší večer viaceré zmeny. Topky.sk zistili, aké.

Už dnes je národné finále Eurovízie a my sa dozvieme, ktorý interpret či skupina bude Slovensko reprezentovať v Rusku. Na šestnástich finalistov však čakajú pozmenené podmienky. Topky.sk zistili, čo si speváci a kapely môžu dovoliť ako aj to, čo majú naopak zakázané. Dokonca vieme, ako bude prebiehať hlasovanie. Kto vyberie víťaza?

Všetky vystúpenia semifinále aj finále sú realizované na tzv. halfplayback. To znamená, že speváci naživo spievajú do hudobného podkladu. V semifinále však mohli mať speváci nahraté vokály, teraz im to STV a pravidlá zakazujú. „Finalisti nemôžu používať podklady s vokálmi. Vokalisti musia teraz spievať naživo, pretože to tak bude aj v ďalších kolách v Moskve,“ prezradil pre topky.sk PR manažér Slovenskej televízie Martin Kontúr a pokračoval: „Počet osôb na javisku je presne daný pravidlami súťaže. Nesmie ich byť viac ako 6. Na pódiu nesmie byť nikto opitý a nesmie sa na ňom nachádzať žiadne zviera.“

Rovnako, ako v semifinále, tak aj vo finále ostala možnosť používania toľko "prepieraných" odposluchov. Na každom interpretovi bude, ako sa zariadi. „Odposluchy si majú možnosť finalisti nastaviť počas kamerových skúšok. Vtedy si môžu povedať, ako by chceli mať nastavený zvuk,“ dodal Kontúr.

Topky.sk v súvislosti s dnešným finále zistili aj to, ako bude prebiehať hlasovanie. Podľa čoho sa rozhodne, ktorý interpret postúpi do moskovského semifinále? „Diváci svojimi esemeskami určia poradie finalistov. Z najlepších troch na základe diváckeho hlasovania vyberie porota po vzájomnej dohode víťaza, ktorý nás bude reprezentovať,“ dozvedáme sa. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to celé dopadne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu