Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Michael Jackson pripravuje sériu koncertov v Londýne

Michael Jackson Zobraziť galériu (7)
Michael Jackson (Zdroj: SITA)

LONDÝN- Legendárny popový spevák Michael Jackson údajne rokuje s koncertnými promotérmi o usporiadaní až 30 letných vystúpení v londýnskej O2 Arene.

Podľa nepotvrdených správ by mal 50-ročný nekorunovaný kráľ popu zinkasovať za každý koncert 1,5 milióna britských libier (1,7 milióna €), čo by mu nepochybne pomohlo pri jeho aktuálnych finančných problémoch. Okrem Londýna prichádza do úvahy aj séria predstavení v jednom z amerických miest, hovorí sa napríklad o Las Vegas. "Bol by to najväčší návrat v histórií populárnej hudby. Jackson by nemal problém vypredať každý z koncertov," uvádza sa v denníku Daily Mail. Pre Jacksona, ktorý v poslednom čase žije striedavo v Bahrajne, na rôznych miestach v Európe a v Las Vegas, by to bolo prvé turné od roku 2005, kedy sa stiahol do ústrania po súdnom spore ohľadom obťažovania mladistvých.

Michael Jackson je jedným z najúspešnejších umelcov všetkých čias. Hudobnú kariéru začal so svojimi súrodencami v skupine Jackson 5. Neskôr sa vydal na sólovú dráhu. Päť jeho nahrávok, Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) a HIStory (1995), patrí k najpredávanejším albumom všetkých čias. Získal 13 prestížnych hudobných cien Grammy a 13 jeho singlov sa dostalo na vrchol rebríčka Billboard Hot 100. Je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najúspešnejší umelec histórie. Počas svojej kariéry predal viac ako 750 miliónov kópií albumov.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu