Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hugo Hryc: Pred smrťou trpel v bolestiach!

Hugo Hryc Zobraziť galériu (3)
Hugo Hryc

BRATISLAVA – Iba dva dni pred tragickou autonehodou Huga Hryca († 22) poskytla médiám jeho sestra Wanda (30) rozhovor. V ňom otvorene priznala, že brata sužujú bolesti. Ako sama povedala, nemala ani dostatok síl na to, aby sa na jeho trápenie pozerala.

Hugo Hryc bol odhodlaný zdolať zákernú chorobu – rakovinu semenníkov. A vo svojom boji s nepríjemným ochorením nebol sám. Pomáhali mu jeho najbližší - vrátane sestry Wandy, ktorá sa dokonca rozhodla založiť občianske združenie s názvom Nebojte sa. Jeho cieľom je, aby ľudia otvorene a verejne hovorili o probléme rakoviny semenníkov.

Týmto heslom sa riadila aj samotná Wanda Hrycová. Otvorene sa vyjadrovala k otázkam, ktoré sa týkali témy ochorenia jej brata. Iba dva dni predtým, ako Hugo tragicky zahynul pri autonehode, prezradila médiám, že jeho liečba je veľmi bolestivá. „Momentálne je v štádiu, kedy berie chemoterapiu. Je to veľmi nepríjemné, keď má každodenné infúzie. Vtedy je to naozaj zlé. Nemá vôbec energiu. Čím dlhšie to berie, tým menej energie má. Nekomunikuje, leží a bojuje s tým veľmi intenzívne. Vtedy je smutné sa na neho pozerať,“ povedala pre portál tvnoviny.sk.

Ako ďalej dodala, v januári mal pred sebou ďalšiu fázu liečby. Hugo Hryc však už svoj boj so zákernou rakovinou nikdy nedohrá. Jeho mladý život vyhasol 21. decembra v troskách automobilu. Spolu so svojim kamarátom Jakubom Karasom († 22) totiž narazili v bratislavskej časti Lamač do stĺpu verejného osvetlenia. Ani jeden z nich nehodu neprežil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu