Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zdrvení Hrycovci na mieste tragédie: Hugova mama sa zrútila!

Tu sa stala nehoda. Zobraziť galériu (29)
Tu sa stala nehoda.

BRATISLAVA – Najťažší pohľad ich života! Doslova zoči-voči smrti sa včera pozerali Andy Hryc (59) s manželkou Veronikou. Tí prišli na miesto, kde poslednýkrát vydýchol ich syn Hugo († 22).

Obrovská tragédia ich postihla krátko pred Vianocami. Syn Hugo, ktorý statočne bojoval s rakovinou semenníkov, našiel včera okolo štvrtej ráno smrť v bratislavskej časti Lamač v troskách červenej Hondy Accord s českými ŠPZ. Tú údajne riadil jeho kamarát Jakub Karas († 22), ktorý podľahol zraneniam v nemocnici na Kramároch.

Pri pohľade na trosky zošrotovaného auta je zrejmé, že vodič išiel veľmi vysokou rýchlosťou. Dokonca nebola pred lampou, do ktorej šofér vrazil, žiadna brzdná dráha. Stĺp pouličného osvetlenia vozidlo doslova rozsekol. Predná časť automobilu bola úplne odtrhnutá a ležala niekoľko metrov od miesta tragédie. Dokonca aj motor sa nachádzal ďaleko od miesta nehody.

„Vozovka bola relatívne suchá. Nepršalo, ale trošku mrholilo. Viditeľnosť však bola dobrá,“ povedal pre topky.sk svedok, ktorý prechádzal okolo miesta krátko po nehode.

Miesto, kde sa obrovská tragédia odohrala, si prišli iba pár hodín po udalosti obzrieť aj manželia Hrycoví. Pohľad na trosky auta, medzi ktorými sa nachádzalo napríklad cédečko Paľa Haberu, zakrvavené rukavice záchranárov, či odtrhnutý tachometer, dohnali Hugovu mamu Veroniku k slzám. Neopísateľný smútok skrývala za slnečné okuliare. Podopierať ju musel manžel Andy Hryc. Ten sa narýchlo vrátil z Prahy do Bratislavy kvôli tomu, aby identifikoval telo obete. Snažili sme sa s ním skontaktovať, ale nereagoval na naše telefonáty ani esemesky.

Hugova sestra Wanda bola v čase nehody mimo územia Slovenska. Nachádzala sa v talianskom Miláne, odkiaľ v nedeľu cestovala do Bratislavy. Bola to práve ona, ktorá sa rozhodla bojovať spolu s bratom proti zákernej chorobe – rakovine semenníkov. Spolu s Hugom a hercom Viktorom Horjánom založili občianske združenie, ktoré vzniklo z dôvodu, aby ľudia otvorene a verejne hovorili o tomto probléme.

Nepríjemnú diagnózu oznámili Hugovi lekári v októbri. Kvôli zákernej chorobe bol nútený prerušiť štúdium v Moskve, kde študoval diplomaciu, a vrátil sa do Bratislavy. Po prílete na Slovensko sa podrobil operácii a podstúpil chemoterapiu. S rakovinou sa rozhodol hrdinsky bojovať.

Neoficiálna pietna spomienka na neho sa podľa našich informácií konala včera večer v jednom z bratislavských podnikov.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu