Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Markíza chystá vlastnú telenovelu!

BRATISLAVA - Už aj Slovensko sa dočkalo vlastnej telenovely! Bude mať 150 dielov. TV Markíza odkúpila od zahraničného partnera licenciu na výrobu dlhodobého seriálu (soap-opery), ktorý sa teší popularite na celom svete.

S jeho výrobou začne už začiatkom budúceho roka. Čoskoro odštartujú po celom Slovensku kastingy na výber hercov. V telenovele totiž budú hrať nielen známi herci. Šancu dostanú i mladé talenty či celebrity.

Slovenskí diváci boli vždy priaznivcami televíznych seriálov. So zatajeným dychom ich dokážu sledovať až do posledného dielu, pričom sa jednotlivé časti stávajú témami rozhovorov v autobuse, na pracovisku či u lekára. Televízia Markíza sa preto rozhodla prísť s vlastnou soap-operou, ktorá by mala byť slovenskému publiku oveľa bližšia ako napríklad telenovely z Južnej Ameriky.

Pôvodný projekt síce pochádza od zahraničného poskytovateľa licencie, no domáci autori ho plánujú prispôsobiť na naše pomery. "Na rozdiel od španielskych a latinskoamerických telenoviel, ktoré zobrazujú väčšinou prostredie vyššej a bohatej spoločnosti, postavy soap-opery sa všeobecne orientujú skôr na problémy strednej vrstvy," vysvetľuje hovorkyňa TV Markíza Semjanová.

Pripravovaná soap-opera, ktorá ešte nemá stanovený presný názov, bude v sebe zahŕňať bežné životné príbehy, partnerské vzťahy, rodinné problémy, lásku, nenávisť, žiarlivosť, intrigy i akčné zápletky. Tvorivý tím bude pozostávať z minimálne troch režisérov, ktorí budú musieť zvládnuť asi dvadsať hlavných a približne dvesto vedľajších postáv.

Tvorcovia sľubujú využiť aj systém na Západe nazývaný guest star - epizódne úlohy si okrem klasických hercov zahrajú aj celebrity, športovci či hudobníci. Scéna na seriál by mala mať rozlohu minimálne tisícšesťsto štvorcových metrov, pričom s jej stavbou by sa malo začať už čoskoro. Markíza plánuje soap-operu vysielať trikrát v týždni od septembra 2005, pričom prvá séria polhodinových častí bude mať 150 dielov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu