Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slávikmi sa stali opäť Desmod, Smatanová a Cmorik

Zuzana Smatanová Zobraziť galériu (6)
Zuzana Smatanová

BRATISLAVA - Spevácka anketa Slávik 2008 nepriniesla na prvých priečkach tretí rok po sebe prekvapenia a v hlavných kategóriách zvíťazili Desmod, Zuzana Smatanová a Peter Cmorik.

O najobľúbenejších interpretoch slovenskej populárnej hudby rozhodli v hlasovaní fanúšikovia. Vyhlasovanie výsledkov desiateho ročníka súťaže priniesla v priamom prenose televízia Markíza.

Skupina Desmod predstihla s 25.043 hlasmi výrazným náskokom hudobnú legendu Elán, ktorá získala 8846 hlasov, a bronzový No name (6856 hlasov). Speváčka Smatanová, ktorá sa stala zlatou Slávicou už štvrtý rok za sebou, dostala 17.108 hlasov. Za ňou skončili Katka Knechtová (13.023 hlasov) a Zdenka Predná (6378 hlasov).

Víťazovi druhého kola speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar Cmorikovi pomohlo k trofeji 13.017 hlasov od priaznivcov. Na druhom mieste sa umiestnil Mário "Kuly" Kollár s 10.958 hlasmi a na treťom Miro Žbirka (9116 hlasov). V kategórii Objav roka bodoval 21-ročný spevák Adam Ďurica. Z titulu Skokan roka sa tešila skupina Metropolis. Rádioslávika získala za skladbu Mám krásny sen skupina IMT Smile. Hitom roka sa stala pieseň Lavíny od skupiny Desmod, ktorej spevákom je strieborný Slávik "Kuly".

Fanúšikovia mohli o svojich obľúbencoch hlasovať poslaním kupónu, sms, ale aj cez internet. Anketu a galavečer v Národnom tenisovom centre aj tento rok zorganizoval Produkčný dom Forza v spolupráci s agentúrou Oklamčák Production a TV Markíza. Program moderovala speváčka Dara Rolins s Filipom Tůmom.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu