Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rozboril so Škrteľom: Mladému Jakubovi splnili životný sen

Pätnásťročný Jakub. Zobraziť galériu (6)
Pätnásťročný Jakub. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – Život sa s ním nemaznal! Silný príbeh mladého Jakuba (15), ktorého zákerná choroba pripravila o nohu, nenechal ľahostajnými ani tvorcov šou Modré z neba. Tí mu na podnet jeho matky splnili vytúžený sen – cestu do anglického Liverpoolu na zápas Ligy majstrov. To však chlapec ešte netušil, že sa naživo stretne s futbalistom Martinom Škrteľom (23).

Veľké emócie. Tie včera ovládli reláciu Vila Rozborila. Vďaka nej mohol Jakub aspoň na chvíľu zabudnúť na svoj zdravotný hendikep. Účasť na atraktívnom dueli Ligy majstrov, stretnutie s poprednými hráčmi FC Liverpool, no najmä s Martinom Škrteľom. To všetko zanechalo v talentovanom chlapcovi zážitky, na ktoré nikdy v živote nezabudne. „Keď sedím na tomto mieste, je to pre mňa zážitok,“ povedal s nadšením v hlase Jakub.

Najznámejší slovenský futbalový obranca v zahraničí sa mu venoval počas celého dňa ich stretnutia. Najväčším prekvapením však bolo, keď mu Škrteľ okrem svojho dresu venoval aj stotisíc korún, aby si mohol Jakub dovoliť novú protézu. Záujem o futbal a hokej jeho mama vníma ako spôsob, vďaka ktorému môže ľahšie zabudnúť na svoj ťažký osud. „Šport – to ho asi držalo nad vodou,“ dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu