Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Žitného slová, z ktorých mrazí!

Rasťo Žitný
Rasťo Žitný

BRATISLAVA - Tieto vety sa mu vypomstili! Pár mesiacov predtým, ako na aute usmrtil päťročného chlapca Tomáška Ž., sa markizácky moderátor Rasťo Žitný (31) vychvaľoval rýchlym spôsobom jazdy a adrenalínom, ktorý mu prináša. Málokto vie, že už raz takmer prišiel kvôli zbesilému šoférovaniu o rebro.

S odstupom času vyznievajú jeho slová naozaj paradoxne. Začiatkom tohto roku poskytol Rasťo Žitný rozhovor pre Audimagazín, v ktorom sa okrem iného vyjadruje aj o svojich schopnostiach za volantom.

Pri otázke smerujúcej k tomu, aký je vodič, odpovedal: „To závisí od množstva času a povinností. Väčšinou som v časovom strese, takže jazdím rýchlo, ale tak, aby som nikoho neohrozoval.“ Vyzerá to tak, akoby svoje vyjadrenia zakríkol. Koncom júna totiž pripravil neprimerane rýchlou jazdou o život malého Tomáška Ž. a jeho otca Milana zranil.

V rozhovore pre spomínaný magazín sa dokonca netajil tým, že sa mu už raz rýchla jazda počas pretekov na motorkách takmer vypomstila. „Tam som skoro prišiel o rebro (smiech). V jednej šikane ma zozadu potlačili, vyhodilo ma do zvodidiel a sedačka mi prikvačila rebro. Mesiac a pol som sa takmer nemohol pohnúť. Ale stálo to zato. Takže by som do toho išiel znova (smiech).“

V ódach ospevujúcich „dupanie“ na plyn nekončí. „Mám rád rýchlosť a vo chvíli, keď som na motorke, problémy zostávajú za mnou. Doslova a dopísmena si vyvetrám hlavu. Je to pocit, ktorý mi po dávkach adrenalínu dodá pokoj a pocit sebauspokojenia.“

V jeho prípade skončila láska k rýchlosti katastrofou. Nielen pre rodinu mŕtveho Tomáška Ž., ale aj pre moderátora. Nielenže si dochrámal lebku a dolné končatiny spolu s hornými, ale okrem jaziev na tele sa zrejme do konca života nevyrovná s pocitom, čo svojou jazdou smrti spôsobil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu